Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de acum 100 de ani, muhalebiu cu lapte de migdale pentru post:
"Ia 300 gr de migdale, opăreşte-le, curăţă-le de coajă, pisează-le bine în piuliţă de marmoră şi udă-le cu 150 gr de zahăr şi 7 gr de apă de trandafir. Pune-le într-un castron, toarnă 600 gr de apă peste ele şi frământă-le cu mâinile; strecoară-le printr-un tulpan potrivit de rar şi gustă această compoziţie dacă e dulce după cum vrei. Apoi începi să pui în această zeamă câte puţină făină de orez cernută printr'o sită de mătase, amestecând mereu până ce se va îngroşa; lasă-l să se răcorească şi apoi dă-l la masă".
Poftă bună!