Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă inedită de unt colorat:
"Ia o bucată de unt de vacă galben sau alb de bivoliţă, spală-l în vre-o câteva ape reci şi trece-l printr-o răzătore într-o farfurie la o parte. Apoi ia altă bucată de unt, pe care-l colorezi cu zeamă de sfeclă roşii. Dai sfeclele pe răzătoare, zeama o strecori printr-un tulpan subţire şi speli untul cu ea. Dacă vrei pune-i şi o linguriţă de oţet. Colorezi untul acela de 11-12 ori cu zeama aceea, treci untul prin răzătoare alăturea cu cel dintâiu; a treia coloare o dai cu zeamă de şofran galben şi treci iar untul prin răzătoare alăturea cu celelalte; garniseşte apoi cu ridichi de jur împrejur şi dă la masă."