Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Iată cum se prepară bujăniţă de iepure:
Scoate jamboanele de dinapoi ale iepurelui cât ţin muşchii, până lângă coaste, şi pune-le să stea 24 de ore în vin cu ienibahar, piper, sarea necesară, şi puţin usturoiu; după aceasta înveleşte-le în hârtie,leagă-le cu sfoară, pune-le în coş (horn), la fum, să stea 24 de ore, şi apoi păstrează-le şi taie din ele la masă când pofteşti.