Sinaia nu este denumita intamplator "Perla Carpatilor", ci pentru ca este, intr-adevar, statiunea care iti ofera pe de-o parte culmi montane ce te provoaca sa le cuceresti, dar si obiective turistice inedite si locuri de cazare deosebite.
Descopera Romania: Obiective turistice din judetul Ilfov
Te gandesti ca statiunea nu te mai poate impresiona cu nimic pentru ca ai vazut deja Palatul Peles, ai urcat telegondola la cota 1400 sau chiar la 2000 si ai vizitat si Manastirea Sinaia. Ei bine, te contrazic! Fa-ti bagajele si ofera-ti macar un weekend pentru a descoperi statiunea Sinaia asa cum merita. Ti-am pregatit o lista cu obiectivele turistice mai putin cunoscute, insa care merita, in mod cert, toata atentia ta.
Cazinoul din Sinaia, amplasat in parcul Dimitrie Ghica, poate fi admirat si din interior, nu doar de pe aleile parcului. Acesta a fost contruit intre anii 1912-1913 la initiativa lui Carol I iar acum gazduieste cele mai importante evenimente culturale ale momentului. Cazinoul poate fi vizitat in fiecare zi, incepand cu ora 10, pentru o suma de 15 lei, tarif ce include si vizitarea Galeriei Regale.
Casa memoriala "George Enescu", cunoscuta si sub numele de vila "Luminis", a fost ridicata de catre celebrul compozitor intre anii 1923-1926. Enescu s-a indragostit iremediabil de Sinaia in vizitele sale dese la Palatul Peles, unde tinea concerte si era invitatul Reginei Elisabeta. In anul 1947, la un an dupa ce a parasit Romania, a decis sa doneze vila statului roman, pentru a fi folosita de catre artisti drept loc de odihna si loc de creatie. Vila este amplasata in cartierul Cumpatu si o poti vizita zilnic, de marti pana duminica, intre orele 10 si 17.
Vila Florescu a fost ridicata in anul 1875 de catre generalul Ion Emanoil Florescu, care a detinut, la un moment dat, si functia de prim-ministru al Principatelor Romane. Constructia impozanta se aseamana unui castel si merita sa o vizitezi, cu toate ca, la acest moment, actualii proprietari nu ii acorda atentia cuvenita.
Si Vila Alina Stirbei ar trebui vazuta intrucat te va fascina cu toate ca, din pacate, este lasata in paragina de catre autoritati. Privelistea acesteia a fost distrusa de catre hotelurile construite haotic in ultimii ani in statiunea de pe Valea Prahovei.
Gara Sinaia, construita in anul 1913, gazduieste si Muzeul trenuletelor, ce poate fi vizitat zilnic, intre orele 10 si 18. Aceasta expozitie insumeaza 300 de metri de linie de cale ferata, 150 de vagoane, dar si 70 de locomotiva, ce formeaza un traseu impresionant in miniatura.
Tu ce locuri din Sinaia ne recomanzi?
Citeste si:
Domeniile viticole, destinatii perfecte pentru toamna
surse: www.primaria-sinaia.ro, www.georgeenescu.ro, www.casino-sinaia.ro, www.wikipedia.org