În cazul tehnicii restricţionării alimentaţiei, indivizii consumă ultima masă undeva după ora prânzului şi nu mai consumă nimic până a doua zi, la micul dejun.
Rezultatele cercetării pe această temă au fost prezentate în cadrul Obesity Society Annual Meeting, la ObesityWeek 2016, în New Orleans, Louisiana.
"Dacă mănânci într-un interval mai scurt decât cel obişnuit, poţi ajunge să slăbeşti", arată Courtney Peterson, cea care a condus studiul, la Pennington Biomedical Research Center.
"Am descoperit că dacă mănânci între 8 a.m. şi 2 p.m., după care ţii post timp de 18 ore, ţii nivelul apetitului la un nivel echilibrat pe tot parcursul zilei, comparativ cu varianta în care mănânci între 8 a.m. şi 8 p.m, care este intervalul obişnuit."
Practic, cercetarea arată că o cină servită devreme sau chiar eliminarea acesteia din programul zilnic poate ajuta în lupta împotriva kilogramelor în plus.
De ce? Organismul are un ceas biologic, iar multe aspecte ale metabolismului funcţionează la nivel optim la orele dimineţii. Astfel, consumul de alimente în conformitate cu ritmul circadian poate influenţa în mod pozitiv sănătatea. În plus, alegerea de a consuma alimente numai în prima parte a zilei are un impact semnificativ asupra metabolismului.