Din fericire, asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la expunerea la soare și să stăm toată vara în casă. Există câteva soluții practice foarte la îndemâna oricui, fără chimicale și naturale. Nu numai că vom fi mai sănătoși așa, ci ne vom bucura din plin de soare.
Mâncarea
Nu cred că mai este un șoc pentru nimeni că dieta joacă un rol foarte important în menținerea sănătății și mai ales a pielii. Sunt însă câteva alimente pe care le putem mânca pentru a ne proteja pielea, ca de exemplu morcovii, care sunt foarte bogați în vitaminele A și C sau roșiile și alte alimente care feresc de boli precum cancerul.
Hainele
În timp ce bikini si costumele de baie sunt extraordinare la soare, ele pot fi purtate doar în anumite circumstanțe, în restul timpului putem folosi alt gen de haine protectoare. Ideali sunt pantalonii deschiși la culoare, din materiale naturale, ușoare, bluze cu mânecă lungă, pălării cu boruri mari și ochelari de soare de calitate. Chiar dacă pare mai lejer să ai cât mai multă piele descoperită, mai de bun gust și mai sănătos este să acoperi pielea, astfel încât soarele să nu o distrugă.
Umbra
Este un clișeu, dar este adevărat: acolo unde este o urmă de umbră este și răcoare și protecție. Când mergi la plajă ia-ți neapărat o umbrelă sub care să stai și când aștepți în stația de tramvai adăpostește-te pe cât posibilul sub acoperișul și așa încălzit de soare. Până la urmă și umbra unui copac este bună. Nu numai că ne protejează de supraîncălzire și insolație, dar păstreză elasticitatea pielii. Majoritatea plajelor, ștrandurilor și parcurilor au suficiente locuri umbrite așa că ascunde-te acolo.
Creme de protecție solară făcute în casă
Cremele cu factor de protecție solară pe care le găsim în comerț au de multe ori chimicale ce nu fac bine organismului. În plus, când intrăm în apă, majoritatea se iau de pe piele, ajung să polueze mediul înconjurător și trebuie să le reaplicăm periodic. Deci este foarte important să apelăm la produse complet naturale, vegane, care sunt mult mai ieftine dacă le preparăm în casă. Bineînțeles, acestea nu au un termen de garanție la fel de mare.
Tratamente de după expunerea la soare
Desigur, nici o metodă nu oferă 100% protecție, deci se mai întâmplă din când în când să apară câte o arsură solară. În aceste momente este foarte important să acționăm rapid, pentru a ne ajuta pielea să se refacă cât mai repede și frumos. Produsele destinate anume acestor tipuri de accidente sunt în general pline de vitamine și minerale, dar există pe internet și suficiente rețete de creme făcute de mână, care sunt pe cât de ușor de făcut pe atât de ieftine.
Timpul
De obicei, soarele este la apogeu între orele 11:00 - 16:00, deci este cel mai bine să se evite expunerea în această perioadă. Foarte mulți oameni ignoră acest avertisment și astfel, la orele de vârf se creează și mai mare aglomerație pe plaje și în parcuri. Așadar, este mai sănătos și mult mai plăcut să stai liniștită la soare la ore normale, când lumea nu se calcă în picioare, iar umbra este mult mai ușor de găsit.