Ingrediente necesare:
½ somon dezosat
1 portocală
1 lingură de ulei de măsline
2 linguri de vin alb
1 ceașcă cu apă
Sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Bucata de somon se taie în 4 bucăți, cam de o palmă și se așează într-un vas de yena. Se condimentează cu sare și piper după gust, potrivit rețetepractice.ro.
Se lasă peștele deoparte, și separat se prepară sosul din jumătate de portocală, o lingură ulei de măsline, două linguri de vin alb și o ceașcă de apă.
Se toarnă sosul cu grijă peste toate feliile de somon, iar apoi peste fiecare bucată de pește, se pune o felie de portocală. Apoi se presară cimbru și se bagă la cuptor, acoperit cu capacul de la vasul de yena.
Se bagă în cuptorul încins la 220 de grade, timp de aproximativ 30 minute. Primele 20 de minute acoperit, iar în ultimele 10 minute fără capac.