Sorbet de ciocolata
1 baton de vanilie
350 g zahar de trestie (se poate folosi si zahar obisnuit)
3 linguri de pudra de cacao
1 lingura de cafea macinata, instant
40 ml lichior de cacao, dupa gust
Pasul 1:
Se taie batonul de vanilie pe lungime si se scoate miezul.Acesta se fierbe circa 3 minute cu 600 ml apa si cu zaharul, pana la dizolvara zaharului.
Pasul 2:
Se amesteca bine cacao cu 3 linguri de apa rece, se pune intr-un vassi se fierbe inca o data.Se ia cratita de pe foc, se adauga lichiorul si cafeaua instant si sa da compozitia la rece.
Pasul 3:
Se ingheata amestecul in masina de inghetata sau se toarna intr-un vas incapator, se da la rece timp de 4h in congelator si se bate cu telul la fiecare 30 minute.
Varianta inlocuitoare:
Pentru sorbet de fructe se iau 400 g piure de fructe, de exemplu capsune, caise sau fructe amestecate, cu 300 g zahar, se fierb, se lasa sa se racoreasca, se adauga 4 linguri de suc de lamaie si 40 ml de alcool dupa gust ( Cointreau sau lichior de afine ).Se da la congelator.
Autor: Editura Mladinska