Sosul de soia este considerat a fi un preparat sănătos, însă nu este deloc aşa. Acesta este bogat în numeroase substanţe chimice dăunătoare, care duc la apariţia a numeroase afecţiuni.
Pericole la care te expui consumând sos de soia
Cancerul la sân - izoflavonii din soia favorizează înmulţirea celulelor canceroase din ţesuturile sânilor.
Boli ale tiroidei - gitrogenii din sosul de soia sunt substanţe care interferează cu producerea de hormoni tiroidieni.
Dependenţă de monoglutamat de sodiu - monoglutamatul de sodiu este un aditiv care potenţează gustul alimentelor, dar care provoacă şi dependenţă alimentară. Acest aditiv accelerează bătăile inimii, provoacă apariţia durerilor în zona pieptului şi favorizezaă apariţia depresiei.
Afectează rinichii - fitoestrogenii şi oxalaţii din sosul de soia cauzează probleme rinichilor, împiedicându-i să funcţioneze în parametri normali.
Afectează calitatea spermei - studiile confirmă scăderea calităţii spermei în urma consumului de sos de soia. Sosul de soia măreşte secreţia de estrogen, creând dezechilibre la nivelul organelor reproducătoare masculine.