Spanac cu linte roşie şi cartofi dulci
Încearcă o reţetă de post bogată în fier, cu puţine grăsimi şi puţine calorii!
1 lingură de ulei de susan, o ceapă roşie, tocată mărunt, 1 căţel de usturoi zdrobit, 5 cm ghimbir, tocat fin, 1 ardei iute, tocat mărunt, 1 1/2 linguriţă turmeric măcinat, 1 1/2 linguriţă chimen măcinat, 2 cartofi dulci (aproximativ 400g) tăiaţi în bucăţi egale, 250 g linte roşie, 600 ml supă de legume, 80g spanac, 4 fire de ceapă verde, tocate pe diagonală, pentru decor şi busuioc thailandez, opţional
1. Încinge uleiul într-o tigaie întinsă, cu capac. Adaugă ceapa roşie şi las-o la foc mic pentru 10 minute, amestecând din când în când, până se înmoaie. Adaugă usturoiul, ghimbirul şi ardeiul iute, lasă-le pe foc pentru 1 minut, adaugă şi celelalte condimente, lăsând pe foc încă 1 minut.
2. Asigură-te că găteşti în continuare la foc mediu şi adaugă cartofii dulci, amestecând. Adaugă şi lintea, supa de legume şi un strop de sare şi piper, după gust. Dă în clocot, după care dă focul mai mic, acoperă tigaia şi mai găteşte timp de 20 de minute, până când lintea este moale.
3. Gustă şi mai adaugă condimente dacă este nevoie, după care amestecă uşor şi spanacul în compoziţie. După ce s-a răcorit puţin, poţi servi mâncarea presărată cu ceapă verde şi busuioc thailandez.
Articolul anterior Supă cremă de sfeclă cu ridichi şi crutoane Articolul următor Linte cu usturoi, chili şi coriandru