Ingrediente
spanac proaspat
usturoi verde
branza de burduf
branza cu mucegai
smantana dulce
zeama de lamaie
parmezan
sare, piper, busuioc
faina integrala
faina de secara
50 gr. unt
un ou
praf de copt
Preparare
Combina o cana de faina integrala cu faina de secara, 50 de gr. de unt, un ou, o lungurita de praf de copt si putina sare.
Framanta bine aluatul, intinde-l cat poti de subtire cu facaletul, timp in care incingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge tava rotunda cu putin ulei de masline, asaza aluatul, gaureste-l din loc in loc cu o furculita si baga-l la cuptor pentru 10 minute.
In tot acest timp, pregateste umplutura cu un kilogram de spanac proaspat, o legatura de usturoi verde, 100 gr. branza de burduf, 50 gr. branza cu mucegai, 2 oua, 50 ml. smantana dulce, zeama de la jumatate de lamaie, putin parmezan, sare, piper si putin busuioc.
Spala bine spanacul si taie-i coditele, timp in care pui apa intr-o cratita la fiert. Opareste spanacul 2-3 minute, dupa care, pune-l in blender alaturi de celelalte ingrediente. In foia de tarta pe care ai copt-o la inceput, pune compozitia din blender peste care adauga niste parmezan ras si baga din nou tava la cuptor circa 20-25 de minute.
Taie quiche-ul felii si serveste-l cu cateva rosii cherry.
Pofta buna!
Citeste si: