Ideal ar fi să ai la îndemână câteva aspecte suficient de interesante, care să te pună într-o lumină bună sau măcar să le ofere celor din jur un subiect bun de dezvoltat la o primă conversaţie, pentru a evita tăcerile jenante.
Iată câteva idei perfecte pentru momentele de tip "Spune-mi ceva despre tine":
1. Povesteşte despre cea mai atipică realizare de care eşti mândră.
2. Vorbeşte despre ceva ce colecţionezi.
3. Exprimă-ţi o frică specifică, mai puţin întâlnită, dacă este cazul, însă nu intra în subiecte foarte serioase sau cu un impact negativ. O povestire amuzantă în care apare o frică precum cea de clovni sau cea de avion este perfectă, încât oferă ocazia de a empatiza şi de a povesti întâmplări conexe.
4. Spune ce îţi doreai să devii când erai mică.
5. Vorbeşte despre filmele şi serialele pe care le urmăreşti şi eventual argumentează de ce. Şi acesta este un subiect excelent pentru a strânge de partea ta persoane care sunt, la rândul lor, amatoare de aşa ceva.
6. Dezvăluie un lucru despre care ai aflat târziu că înseamnă altceva decât credeai. Se întâmplă multor oameni şi poţi atrage simpatizanţi prin prisma experienţei comune.
7. Explică de ce îţi place o anumită celebritate sau argumentează de ce ţi-ai ales o anumită persoană drept model de urmat.
8. Spune unde ai vrea să călătoreşti şi de ce.
9. Dezvăluie o melodie care-ţi place şi care ar putea fi considerată drept "plăcere vinovată".
10. Poţi vorbi chiar şi despre o superstiţie pe care o ai, dacă consideri că nu este prea personală informaţia şi, desigur, dacă consideri că interlocutorul nu va percepe greşit ceea ce ai dezvăluit despre tine.
11. Povesteşte despre un moment în care ai avut mult de aşteptat din cauza întârzierii unui tren sau a unui avion. Cu siguranţă majoritatea interlocutorilor vor empatiza când le vei povesti aventurile prin care ai trecut în timp ce aşteptai.
12. Vorbeşte despre un concurs pe care l-ai câştigat.