Inspectorii de la Autoritatea Nationala a Protectiei Consumatorului iti ofera sfaturi utile de care sa tii cont atunci cand mergi la cumparaturi pentru a achizitiona o lotiune, o crema, un fard sau chiar un parfum.
Cosmeticele trebuie achizitionate numai din magazine sau raioane special destinate vanzarii unor astfel de produse, pastrand factura sau bonul fiscal, pe care le vei folosi pentru o eventuala reclamatie, scrie libertatea.ro
Daca alegi alte variante, risti sa cumperi produse care nu sunt originale si risti sa te alegi cu o afectiuni ale pielii de care scapi prin tratamente costisitoare. Asa ca mai bine platesti pretul real al produsului si scapi de griji.
Preturile mici pot fi atractive, dar fii atenta, deoarece o scadere drastica a pretului poate semnala faptul ca produsele provin din filiere paralele.
Ambalajul este si el un criteriu important. Calitatea acestuia iti spune daca ai in fata un produs de lux sau unu contrafacut. Hologramele adoptate de unii producatori te ajuta sa distingi intre produsul original si copia ieftina. Pe ambalaj ar trebui sa regasesti si informatii legate de valabilitatea produsului.
Eticheta iti ofera si ea informatii legate de autenticitatea produsului. Informatiile tiparite prost sau mai putin vizibil pot fi semn ca produsul este contrafacut contrafacut. Cauta pe eticheta informatii legate de producator si importator, obligatorii pentru orice produs cosmetic cumparat. Daca aceste date lipsesc, e cazul sa iti pui intrebari.
Frumusetea, un pericol pentru sanatate? 5 situatii la care nu te asteptai
Ghici ce toxine si chimicale contin produsele tale cosmetice!
Frumusetea conteaza si pe timp de criza!