Bubble tea-ul este ceaiul despre care cercetătorii germani susţin că poate declanşa apariţia cancerului.
Bubble tea-ul este un ceai răcoritor şi gustos, făcut din ceai verde sau negru, peste care se adaugă lapte sau iaur precum şi siropui. Ce face însă bubble tea-ul cu adevărat deosebit sunt perlele de tapioca, care au textură de jeleu şi completează perfect băutura delicioasă.
Ei bine, oamenii de ştiinţă susţin că aceste perle de tapioca conţin bifenili policlorurați, adică uleiuri sintetice folosite la producerea substanţelor adezive ori a vopselurilor, nicidecum substanţe folosite în industria alimentară. Aceşti bifelini policloruraţi au fost interzişi în mai multe ţări din cauza riscurilor la care ne expunpe noi, dar şi mediul înconjurător.
Bifelinii policloruraţi produc şi reacţii adverse pe termen scurt, printre care:
- lăcrimarea ochilor
- apariţia acneei
- depigmentarea unghiilor şi pielii
- Spasme musculare
- bronşită