Sufleu de praz
500 g cartofi
2 fire de praz
1 lingura de unt
200 g svaiter
100 ml smantana
2 oua
patrunjel verde tocat
grasime pentru uns tava
piper negru si verde, macinat
sare
Cartofii se fierb in apa cu sare. Prazul se taie rondele fine si se calesc in unt. Se condimenteaza cu sare, piper negru, piper verde si se amesteca cu svaiterul ras. Cartofii fierti se scurg de zeama si se zdrobesc ca pentru piure. Jumatate din cantitatea de piure se asaza intr-o forma termorezistenta unsa, peste care se asaza amestecul de praz cu svaiter. Se acopera cu restul de piure de cartofi, peste care se toarna galbenusurile batute cu smantana si albusuri spuma, sare si piper. Se coace 35 de minute si inainte de servire se presara patrunjel verde.
Articolul anterior Budinca de creier Articolul următor Budinca de portocale cu nuci