Tartă cu îngheţată şi fulgi de ciocolată
Diseară vine familia sau prietenii în vizită? Ai nevoie de doar 4 ingrediente pentru a prepara acest desert delicios cu îngheţată, care îi va uimi, cu siguranţă, pe toţi.
o pungă cu fursecuri de ciocolată, 1/3 pachet de unt, 2 linguri de apă, 1/2 topping fierbinte de ciocolată, 1l îngheţată, uşor topită.
1. Bagă la blender fursecurile cu untul şi apa.
2. Prepară o foaie de plăcintă de 23cm din 3 sferturi din compoziţie, pune-o în tavă şi coace-o pentru 14-16 minute până se rumeneşte pe margine, apoi scoate-o la răcit pentru 10 minute.
3. Cu sfertul de compoziţie rămas creează nişte biluţe mici, aplatizate şi coace-le pentru 6-8 minute.
4. Toarnă 1/4 din toppingul de ciocolată pe foaia de plăcintă, apoi aşază stratul de îngheţată şi bagă la congelator preparatul pentru cel puţin 2 ore.
5. Când s-a întărit îngheţata, ornează cu biluteţe coapte şi toarnă toppingul de ciocolată rămas peste.
Poftă bună!