Tartar de oua
6 Buc. Oua
2 Buc. Castraveciori murati Cornison ( 100 gr)
2 Catei Usturoi
6 Buc. Ceapa
1 Buc. Ardei rosu
4 Linguri Maioneza
3 Lingurite Mustar iute
1 Priza Piper de Cayenne (Boia iute)
Patrunjel
Sare
Piper
Se fierb ouale tari (cca. 10 min.), se trec pe sub jet de apa rece si se curata de coaja.
Se curata si se toaca ceapa marunt si se pune într-un bol mare. Se adauga apoi
castraveciorii taiati în mici cubulete si ardeiul spalat, curatat de seminte si taiat marunt. Ouale fierte se taie în mici cubulete cu un dispozitiv de taiat oua fierte si se adauga si ele la cele în bol.
Separat se amesteca maioneza cu mustarul si se asezoneaza cu sare, piper si boia.
Se curata usturoiul, se toaca marunt si se adauga la maioneza.
Maioneza se toarna apoi peste amestecul de oua si legume din bol.
La sfârsit se presara cu patrunjelul verde tocat marunt.
Reteta oferita de Jakob Hausmann