Deși majoritatea taților întrețin familia din punct de vedere financiar, există adesea și presupunerea că aceștia ar trebui să aibă mai mare grijă de copii când ajung acasă, lucru ce devine valabil și pentru femeile care lucrează în afara casei și pe urmă trebuie să facă ordine și în casă.
Bărbații trebuie să îşi dea seama că într-o familie sunt parteneri egali cu soțiile și amândoi lucrează toată ziua, indiferent dacă primesc un salariu lunar sau stau acasă și au grijă de copii și mâncare. Chiar dacă lumea se așteaptă de la bărbați să fie la rândul lor părinți, sunt considerați încă o raritate cei care își îndeplinesc toate sarcinile de tată în loc să fie doar dădace ocazionale, când mama are nevoie de o ieșire cu fetele.
Majoritatea problemelor în acest sens se trag de la așteptările societății în ceea ce-i privește pe bărbați, pentru că ei nu sunt priviți de la bun început ca un părinte și de aceea nici nu își îndeplinesc din start toate sarcinile, chiar dacă femeile au nevoie disperată de acest lucru. O altă problemă este că dacă odată cu nașterea în femei se trezește instinctul matern, la bărbați este mai greu și pentru că de cele mai multe ori ei se duc în continuare la muncă nici nu au timp să învețe exact cum să fie părinte, drept pentru care renunță rapid la anumite sarcini și devin doar ajutoare în casă sau bone. Bărbații trebuie să se pregătească fizic și psihic pentru momentele când ajung acasă, ca să nu vadă totul ca pe timp de relaxare, deoarece soțiile lor nu își permit acest lux.
Aceste probleme pot fi rezolvate doar dacă în cuplu există o comunicare sinceră, în care femeile cer ajutorul partenerilor și alcătuiesc împreună un plan de bătaie. De asemenea, doamnele trebuie să înțeleagă că cei care nu și-au îndeplinit la timp sarcinile de tați nu vor fi perfecți încă de la bun început și să le permită acestora anumite greșeli. Dacă vor colabora, cei care trec prin astfel de momente vor reuși să depășească împreună orice greutate și vor învăța, tot împreună, cum să fie părinți.
Taţii sunt părinţi, nu-i mai trata ca pe bone
Deși societatea a progresat foarte mult când vine vorba despre egalitatea între sexe, în multe case încă mai există diferențe în ceea ce privește creșterea copiilor, când această responsabilitate revine în mare parte mamelor.