Tiramisu de casă
Tiramisu preparat în casă nu se compară cu niciun tiramisu de la cofetării sau restaurante. Trebuie să încerci această reţetă! Cu siguranţă te vei îndrăgosti de ea.
6 ouă, 7 - 8 linguri de zahăr, esenţă de vanilie, esenţă de rom sau lichior de tiramisu, 250 g mascarpone, 400 de grame de piscoturi, 600 ml de cafea îndulcită, cacao.
1. Bate 6 gălbenuşuri de ouă cu 4 linguri de zahăr, până când obţii o pastă cu 2 nuanţe mai deschise decât gălbenuşurile. Adaugă o lingură de esenţă de vanilie şi una de rom sau de lichior, 250 de grame de mascarpone şi amestecă uşor cu mixerul până când obţii o compoziţie omogenă.
2. Bate albuşurile de ou până obţii consistenţa pentru bezea, după care adaugă cele 4 linguri de zahăr rămase şi amestecă din nou foarte bine cu mixerul.
3. Mută albuşurile cu o paletă în compoziţia de gălbenuşuri şi mascarpone şi amestecă foarte bine, cu mişcări largi.
4. Prepară cafeaua şi strecoar-o într-un vas mai mare.
5. Înmoaie pişcoturile în cafea şi aşază-le în vasul de sticlă pentru tiramisu sau într-o tavă adâncă, după care aşază un strat de cremă, presară cacao şi aşază un alt strat de pişcoturi, încă unul de cremă şi altul de cacao.
6. Poţi crea tiramisu pe 3 straturi, dar este mai bună opţiunea pe 2 straturi, pentru că atunci când tai prăjitura, nu se împrăştie şi este uşor de aşezat pe farfurie.
7. Bagă tiramisu la rece peste noapte sau cel puţin pentru 4 ore.
Poftă bună!
Articolul anterior Tort praghez Articolul următor Lasagna de pui