Când vine vorba de slăbit, dieta joacă un rol mult mai mare decât ţi-ai fi imaginat. În loc să te bazezi pe alimentele procesate şi cu puţine calorii, care nu reuşesc să îţi satisfacă apetitul - sau papilele gustative - mai bine le permiţi acestor delicioase alimente de sezon să îţi ofere un ajutor atunci când vrei să îţi îndeplineşti obiectivele şi să slăbeşti într-un mod sănătos.
Fă-ţi "plinul" şi umple-ţi cămara cu aceste alimente sănătoase data viitoare când mai mergi la magazin sau la pieţele unde poţi găsi fermieri locali, iar cât de curând vei începe să vezi rezultatele.
1. Rodiile
Chiar dacă sunt atât de mici, rodiile sunt surprinzător de bogate în ceea ce priveşte conţinutul de fibre - unul dintre cei mai importanţi nutrienţi pentru pierderea durabilă în greutate.
Deoarece alimentele cu un conţinut ridicat de fibre îţi menţin saţietatea mai mult timp, vei avea mai puţine şanse să mănânci exagerat de mult dacă te simţi deja plină. Gustările bazate pe rodie, ca atare, sunt o variantă sănătoasă şi răcoritoare, dar există o mulţime de alte reţete gustoase de care te poţi bucura.
2. Perele
Oferindu-ţi 6 grame de fibre per fruct (de mărime medie), perele te ajută să te alimentezi cu fibre, prevenind balonarea şi menţinând o digestie normală şi reglată.
3. Merişoarele
Poate că nu le consumi prea des, dar merişoarele reprezintă o sursă sănătoasă de acid ursolic, o substanţă despre care s-a demonstrat că ajută în procesul de ardere a grăsimilor.
4. Dovlecelul de iarnă sau "dovleacul spaghetti"
Fiind bogat în antioxidanţi şi având un conţinut scăzut de calorii, vei avea de avea de acum mai multe motive întemeiate pentru a mânca dovlecel de iarnă, mai ales când vine vorba de pierderea în greutate.
Acest dovlecel bogat în nutrienţi este o variantă bună pentru a înlocui pastele cu multe calorii şi delicioşii noodles. Aşa că te poţi bucura de aceste preparate, dar fără pastele făinoase care te îngraşă.
5. Merele
Un singur măr mare îţi oferă 5,5 grame de fibre. Merele au un conţinut ridicat de pectină, o fibră care este foarte săţioasă, îţi oferă acea senzaţie de preaplun, aşa că dacă mănânci mere toată toamna, în locul altor gustări pline de calorii, vei urma calea către succes şi vei slăbi în mod sănătos.
6. Salvia
Salvia este una dintre acele plante aromatice ce adaugă un plus de savoare reţetelor clasice de toamnă. Dar din fericire, salvia adaugă chiar mai multe beneficii odată cu savoarea sa. Salvia calmantă este legată de un ajutor important pe care îl aduce în digestie, aşa că încearcă să adaugi mai multă salvie la preparatele tale de la cină.
Friganele din frunze de salvie
7. Dovleacul
Dacă singurele motive pentru care dovleacul îşi găseşte un loc în dieta ta sunt aroma şi gustul său, atunci e cazul să începi să te bucuri de acest aliment de toamnă cât încă este pe val. Fiecare cană de dovleac îţi oferă 3 grame de fibre şi are mai puţin de 50 de calorii. Dieta cu dovleac
8. Scorţişoara
Mirosul şi gustul scorţişoarei sunt sinonime cu reţetele preparatelor de toamnă ce aduc căldura în bucătăria ta. Dar acest condiment stabilizează apetitul şi are proprietăţi ideale în procesul de ardere a grăsimii, iar din acest motiv, scorţişoara este un "must-have" pentru dieta ta. S-a demonstrat că scorţişoara ajută la reglarea nivelului glucozei din sânge, reduce poftele alimentare şi accelerează metabolismul.
9. Varza de Bruxelles
Având multe fibre, varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienţi pe care o poţi folosi pe post de garnitură delicioasă, alături de alte preparate. Pe lângă faptul că este o sursă grozavă de fibre, varza de Bruxelles este mai bogată în proteine decât alte legume. O cană de varză de Bruxelles îţi oferă 3 grame de fibre.
10. Cartofii dulci
Acei cartofi de culoare oranj te ajută să-ţi menţii senzaţia de saţietate datorită conţinutului lor bogat de fibre, dar să nu uităm că aceşti cartofi dulci îţi reglează în aceeaşi măsură şi concentraţia de zahăr din sânge. Iar acest lucru te ajută să lupţi cu poftele tale alimentare şi totodată te ajută să topeşti kilogramele.