Tortul magic chocoflan
Acest tort reprezintă două deserturi într-unul: un tort de ciocolată și un flan cu sos de caramel sau o prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată.
1/4 cană sos de caramel, 1/2 cană smântână, 1 cutie mix pentru tort de ciocolată, 1 cană lapte integral , 1 linguriță esență de vanilie, 2 ouă, 10 g unt, 115 g cremă de brânză, 400 g lapte condensat
1. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius, timp în care se unge o tavă de silicon cu un pic de unt, prin toate șanțurile.
2. Se toarnă sosul de caramel în tavă și se lasă deoparte.
3. Se pregătește mixul pentru tort conform instrucțiunilor de pe pachet și se adaugă smântâna.
4. Se adaugă crema de brânză, ouăle, laptele condensat și esența de vanilie într-un blender și se amestecă bine timp de 30 de secunde sau până când se omogenizează crema.
5. Se toarnă compoziția de tort în tava cu sosul de caramel apoi se pune deasupra amestecul din blender, cu ajutorul spatelui unei linguri, apoi se acoperă tava cu o folie de aluminiu, lăsând loc pentru tort să crească.
6. Se pune tava de silicon la bain-marie sau deasupra unei oale cu aburi, astfel încât apa să ajungă până la mijlocul tăvii și se dă totul la cuptor între 1 oră - 1 oră și jumătate sau până când scobitoarea iese curată din mijloc.
7. Se scoate tortul din cuptor și se lasă la răcit, apoi se bagă la frigider cel puțin 2 ore sau peste noapte.
8. Se mută tortul pe un platou și se stropește cu mai mult sos de caramel sau migdale mărunțite.