La sfarsit de saptamana, probabil ca te-ai obisnuit sa ai ceva dulce pe masa. Asa ca ne-am gandit sa iti prezentam o reteta delicioasa de prajitura.
Si pentru ca marul este fructul-vedeta al sezonului, specialistii iti ofera o abordare noua a clasicei placinte cu mere - prajitura-surpriza.
Ingrediente: 250 g faina; 150 g zahar tos; 3 galbenusuri; 250 g unt Koliba; 1 pachet praf de copt stins cu zeama de lamaie; 2,5 kg mere; 200 g miez de nuca macinat; 2 linguri de stafide; 2 pachete zahar vanilat; 50 ml rom sau whiskey sau coniac (40% alcool); 50 g fulgi migdale, topping de caramel (optional).
Mod de preparare:
1. Se amesteca faina cu untul la temperatura camerei, praful de copt si zaharul, se adauga galbenusurile de ou usor batute. Daca aluatul este prea solid, se poate adauga un pic de lapte.
2. Se pune aluatul in folie alimentara 30 minute, pentru o mai buna pastrare in frigider.
3. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, se incorporeaza in aluat, impreuna cu nucile si stafidele. Se toarna compozitia intr-un vas de sticla termorezistenta tapetat.
4. Se coace pana la 10 minute la 180 grade Celsius, apoi se reduce temperatura la 160 grade Celsius si se coace inca aproximativ 35 minute.
5. Se scoate pe un platou incalzit in prealabil. Se decoreaza cu topping de caramel si fulgi de migdale. Foto: Aflockinthecity.com)
Citeste si: Reteta zilei: Saratele cu cascaval
Reteta zilei: Omleta cu dulceata