Una dintre cele mai dese întrebări pe care le primesc experții în frumusețe este cum să ai parte de un păr lung și frumos în condițiile vieții actuale plină de stres.
Cauzele căderii părului
Când organismul tău trece prin perioade de stres fizic și psihic, părul tău se resimte, ceea ce este cazul în această pandemie prelungită. Însă pe lângă stres, mai există și alți factori care influențează sănătatea podoabei tale capilare, printre care:
Factorii genetici - vei trece cam prin aceleași probleme cu părul pe care le-au avut și părinții tăi;
Vârsta - căderea părului la femei poate apărea chiar și înaintea vârstei de 30 ani, dar până la 50 de ani, procentajul ajunge la 25%, iar la 70 de ani este deja la 50%, deoarece totul se întâmplă treptat;
Dieta - deficiențele nutriționale își pun amprenta pe pielea și părul tău;
Aticoncepționale - schimbările hormonale induc anumite modificări mai ales atunci când treci de la o pastilă la alta sau schimbi metodele de prevenție, deoarece organismul trebuie să se reobișnuiască;
Condiția scalpului - mătreața sau psoriazisul împiedică firele de păr să crească;
Bolile autoimune - cei care au lupus, hipotiroidism sau hipertiroidism întâmpină și probleme cu căderea părului.
Suplimentele alimentare ajută
Dieta reprezintă un factor major pentru sănătatea părului, de aceea este recomandat să mănânci multe legume cu frunze verzi, acestea fiind bogate în antioxidanți, să consumi mai multe alimente proteice și să eviți semipreparatele bogate în sodiu. Dacă nu ești mare fană fructe și legume proaspete, te poți consulta cu un medic pentru a beneficia de suplimente alimentare cu omega-3, zinc, vitamina D, C și E.
Uscătorul de păr și placa de îndreptat subțiază firul de păr
Prea multă căldură aplatizează părul, îl face să se subțieze și deci să se rupă mai ușor, de aceea, rareori trebuie să folosești aceste ustensile la mai mult de 400 de grade și e mai bine să rămâi cu ele undeva în jur de 350, dacă îți permit setările. În plus, produsele cosmetice împiedică și ele firele de păr să se dezvolte corespunzător. Asigură-te așadar că șamponul tău este unul hidratant și că fixativul este adecvat texturii firului tău de păr, nefiind prea greu.
Cum să-ți aranjezi părul
După ce te-ai asigurat de calitatea produselor tale, încearcă să folosești și o spumă sau un gel mai ușoare, care conferă volum și aranjează-ți buclele folosindu-ți doar mâinile și mișcări din cap. În plus, extensiile creează iluzia unui păr mai bogat, dar trebuie să optezi pentru unele cât se poate de naturale, pe care să le poți pune și da singură jos, pentru că deși cele permanente, care se lipesc de părul tău sunt mai la modă, ele îți distrug părul.
Tot ce trebuie să știi despre combaterea căderii părului
Specialiștii îți dezvăluie cum să previi căderea părului, ca să ai un păr voluminos.