Conform lui Mark McCrindle, un sociolog din Australia: „Generația Alpha va fi cea mai cultivată generație de până acum și va avea acces la numeroase tehnologii moderne, încă din primii ani de viață, fiind per total, cea mai bine situată din punct de vedere social. Aici se încadrează cei care sunt pe cale să vină pe lume, până la cei care abia au început clasa a 4-a.”
Chiar dacă puțini dintre cei care au ajuns deja la vârsta adultă își permit să stea acasă, fără un loc de muncă sau să se pensioneze devreme, aceștia constituie sprijinul moral și financiar al noii generații. Potrivit specialiștilor din Generația Alpha fac parte cei născuți după Generația Z (1996-2010), deci copiii milenialilor (1981-1996), care au venit pe lume începând cu anul 2010 și vor fi cuprinși și cei care se vor naște până în 2025, adică la ora actuală, cei mai mari au 9 ani și îi trag din urmă pe preșcolari și nou-născuți. În jurul lumii se nasc peste 2.5 milioane de Alpha pe săptămână, iar până în 2025 vor fi aproximativ 2 miliarde, printre aceștia numărânduse nume precum Prințul George și Archie, din Familia Regală Britanică, împreună cu copiii cuplurilor Kardashian.
Ce-i definește pe copiii Alpha - tehnologia
Alpha este prima generație care își va petrece toată viața înconjurată de tehnologie, pe toate planurile, întrucât 2010 a fost anul în care a fost lansat primul iPod și a luat naștere platforma Instagram. Acești copii sunt crescuți cu micul ecran, telefoane, tablete și ajung să cunoască toate tehnologiile moderne mult mai bine decât predecesorii lor. Ei vor lua contact în mod obișnuit cu Inteligența Artificială, deoarece unele jucării și unități AI sunt special orientate către ei, iar acest lucru îi face să fie mult mai selectivi și critici. Ei vor putea astfel să ia decizii pentru tot restul lumii.
Cum este să fii crescut de mileniali
În ciuda faptului că acești copii vor crește bine, ei sunt întreținuți de către mileniali, o generație caracterizată de instabilitate pe toate planurile. Din acest punct de vedere, un studiu realizat în anul 2019 a scos la iveală faptul că 62% dintre tinerele familii trăiesc de la un salariu la celălalt. Noua generație va crește astfel în familii care se mută mult mai des, care preferă chiriile în locul proprietății personale sau sunt forțați e împrejurări să trăiască astfel, își schimbă adesea cariera și trăiesc mai mult la oraș.
Generația Alpha va cheltui mai mult decât părinții și reprezentanții ei vor crește cel mai adesea fără unul dintre părinții biologici, curiozitatea fiind o caracteristică a tinerilor adulți din ziua de astăzi, care aleg în mod conștient să aibă un singur copil, pentru a-i putea oferi acestuia mai multe lucruri. Aceste obiceiuri îi vor face pe copiii Alpha să fie mai toleranți în ceea ce privește rasa, credințele politice, religioase și statutul social.
Tot ce trebuie să știi despre Generația Alpha
Întâi au fost cei din Generația Boomers, pe urmă a venit Gen X, apoi Y (milenialii), urmați de Gen Z, iar acum se vorbește deja despre Generația Alpha, formată din copiii milenialilor, copii care sunt ahtiați după tehnologie și de aceea ajung să se autoeduce.