Dacă în rest ești sănătoasă, încearcă să urmezi aceste sfaturi și vei scăpa de disconfort.
Principalele simptome ale retenției de apă
Din cauza retenției de apă te simți mai grea decât de obicei și ești mai puțin activă, iar printre celelalte simptome se numără:
- mici adâncituri în piele;
- fluctuația greutății;
- balonare;
- umflarea abdomenului, a feței și a coapselor;
- umflături și dureri în picioare, mai ales în zona gleznelor;
- înțepenirea încheieturilor.
Cum să reduci retenția de apă
1. Elimină stresul
Stresul este reacția organismului la o situație complexă în care glandele eliberează cortisol, ceea ce duce la creșterea retenției de fluide. Dacă vrei să dai uitării toate simptomele acestei probleme, trebuie să practici exerciții de respirație, yoga și alte activități care să te ajute să te relaxezi cum trebuie.
2. Relaxare la saună
Sauna este nu numai un mod bun de a scăpa de problemele zilnice ci și un alt mod de a scădea retenția de fluide. Conform unui articol publicat de Harvard Medical School, transpirația începe aproape imediat și o persoană obișnuită pierde aproape 500 ml apă la o sesiune.
3. Fă sport
Ți se umflă gleznele când ajungi acasă după o zi întreagă mai ales dacă ai un loc de muncă static, deoarece statul pe scaun este asociat cu retenția de apă. Pentru a evita acest lucru, trebuie să fii mai activă, așa că du-te la sală, mergi pe jos, fă jogging sau mergi la piscină și te vei simți mult mai bine.
4. Ajustează-ți dieta
Este foarte important să mănânci alimente bogate în proteine, vitamina B6, potasiu și magneziu. Acestea le poți găsi în ouă, sfeclă, țelină, avocado, ananas, caise, sparanghel și ciocolată neagră. De asemenea, este mai bine să eviți alimentele bogate în sare, precum brânza cottage, ovăzul, băuturile sportive, fursecurile sau legumele din conservă.
5. Dormi suficient
Lipsa somnului are un impact negativ asupra sănătății și cauzează serioase probleme în ceea ce privește obezitatea, bolile de inimă și diabetul. Cercetătorii au confirmat faptul că lipsa somnului influențează și activitatea rinichilor, care au o funcție majoră în reglarea echilibrului de apă. Majoritatea oamenilor au nevoie de 8 ore de somn pe noapte pentru a funcționa corect a doua zi, dar unii se mulțumesc și cu mai puțin sau alții au nevoie de mai mult, însă ține minte că dacă te trezești obosită și cauți mereu ocazia să te odihnești, acesta este un semn că trebuie să dormi mai mult și mai bine.