1. Aruncatul buchetelor de flori nu a fost intotdeauna un obicei creat pentru a aduna toate fetele singure ca sa prinda buchetul miresei. Acest obicei a inceput pentru ca invitatii obisnuiau sa rupa pucati din rochia miresei, in incercarea de a lua o parte din ea inapoi acasa. Florile aruncate erau menite pentru a distrage atentia multimii, astfel incat mireasa sa poata sa scape nevatamata.
2. Mireasa sta in stanga mirelui atunci cand sunt in fata altarului pentru ca, in vremurile de demult, cand exista "casatoria cu captura", mirele avea nevoie ca mana sa dreapta sa fie libera pentru a se lupta cu alti pretendenti care "atentau" la mireasa lui.
3. Denumirea de "luna de miere" vine dintr-o traditie nordica veche, in care tinerii casatoriti se ascundeau timp de o luna si beau o cupa de vin indulcit cu miere in fiecare zi.
4. Inelele de logodna nu au fost la mare cautare pana in Evul Mediu. In 1215, Papa Inocentiu al III-lea a declarat ca ar trebui sa existe o perioada mai lunga de asteptare intre logodna si casatorie, iar acest lucru a contribuit la cresterea popularitatii inelului de logodna. Sursa.
Citeste si: Matroana de onoare la 95 de ani - Cea mai frumoasa experienta a unei bunicute
Ce coafuri poarta domnisoarele de onoare in 2015