Utilizările culinare și proprietățile medicinale ale frunzelor de dafin se cunosc de mii de ani, deoarece acestea erau foarte apreciate și în Imperiul Roman, ele fiind adăugate în foarte multe mâncăruri, deoarece au o aromă puternică și sunt bogate în vitamine și minerale. Aceste frunze scad nivelul colesterolului și diminuează presiunea sanguină, tratează diabetul, insomnia și multe altele.
Ce poți trata cu foi de dafin
Slăbiciune și lipsa de energie;
Insomnia;
Depresia;
Durerile nervului sciatic;
Artrita;
Gazele abdominale;
Contracțiile musculare;
Retenția de fluide;
Infecțiile cutanate;
Cistita;
Spasmele;
Extenuarea musculară;
Uretrita;
Lacunele mentale;
Sindromul premenstrual;
Sforăitul;
Otita.
Ceaiul din frunze de dafin îmbunătățește sănătatea în general
Rețeta
30 g foi de dafin, apă
1. Se fierbe apa și se adaugă frunzele de dafin în ea, apoi se mai lasă câteva minute.
2. Se ia ibricul de pe foc și se acoperă, iar când se răcește se strecoară și se îndulcește cu miere.
Acest ceai se bea de două ori pe zi: dimineața, pe stomacul gol, și seara, înainte de culcare.
Când vine vorba despre depozitarea foilor de dafin, dulapul de condimente nu este cel mai potrivit loc, dar le poți ține la frigider sau într-un container sigilat, ca să păstreze cât mai mult din aromă.