Daca incerci sa slabesti, o miscare inteligenta este sa faci ca principala masa a zilei - micul dejun - sa conteze cu adevarat. Mai jos sunt cateva informatii care te vor ajuta sa iti atingi obiectivul cu ajutorul acestor tactici dovedite stiintific:
1. Alege un sortiment de cereale cu fulgi mari. Marimea conteaza - chiar si atunci cand vine vorba de fulgii de cereale. In cadrul unui studiu nou de la Universitatea Penn State, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca, daca alegi fulgi de porumb mai mari, vei consuma mai putine calorii, fara sa simti diferenta; in schimb, daca fulgii de cereale sunt mai mici, oamenii subestimeaza numarul de calorii, turnand in bolul de cereale o cantitate mai mare - deci, mananca mai multe calorii.
2. Mananca tarate de ovaz. Trebuie sa recunoastem, taratele de ovaz nu sunt chiar cel mai apetisant aliment de la micul dejun. Dar alegerea lor este una dintre cele mai inteligente decizii: un studiu recent a aratat ca unul dintre nutrientii-cheie din taratele de ovaz - adica fibrele - iti pastreaza senzatia de satietate mai mult timp. Iar asta inseamna ca daca le consumi la micul dejun, nu vei mai avea tot felul de pofte pe tot parcursul zilei.
3. Ia un mic dejun (mai) mare. Da, o masa de dimineata mai bogaya inseamna mai multe calorii, dar, in acelasi timp, poate insemna o pierdere in greutate mai eficienta. In cadrul unui studiu recent, un grup de oameni a mancat 700 de calorii la micul dejun, 500 de calorii la pranz si 200 de calorii la cina, in vreme ce al grup a mancat 200 de calorii la micul dejun, 500 de calorii la pranz si 700 de calorii la cina. Dupa 12 saptamani, persoanele care au mancat un mic dejun mai bogat (cel de 700 de calorii), au slabit de 2,5 ori mai multe kilograme decat persoanele din celalat grup. Explicatia probabila este ca metabolismul este foarte eficient in prima parte a zilei.
4. Fa-ti plinul de proteine cat mai devreme. Un alt mod care te ajuta sa tii in frau pofta de mancare si sa te aperi de pofte este un mic dejun bogat in proteine, a demonstrat un studiu recent. Se pare ca proteinele produc un anumit tip de peptide care trag un semnal de alarma puternic legat de satietate. In cadrul acestui studiu, participantii care au consumat un mic dejun bogat in proteine au declarat ca le-a fost mai putin foame si au mancat mai putine gustari dupa cina.
5. Mananca fulgi de ovaz. Un bol de cereale cu gulgi mari este o alegere excelenta. Un castron de fulgi de ovaz este o alegere chiar mai buna. Potrivit unui studiu recent, persoanele care au mancat un castron cu fulgi de ovaz la micul dejun au descris ca au avut o senzatie mai slaba de foame si s-au simtit mai satule decat persoanele care au mancat aceeasi cantitate de calorii, dar provenite din cereale. Sursa: womenshealthmag.com.
Citeste si: 3 trucuri care te ajuta sa nu mai mananci pe fond emotional
5 factori care te fac sa crezi ca ti-e foame
5 ingrediente din salata care te ajuta sa slabesti mai repede