Trufe de ciocolată din doar două ingrediente
Ai poftă de ceva dulce tocmai din Brazilia? Cea mai simplă reţetă de trufe de ciocolată vine din America de Sud şi se prepară rapid, cu doar ingrediente!
3 linguriţe plus o jumătate de cană de praf de cacao, o cană de lapte condensat îndulcit
1. Pune laptele condensat cu 3 linguriţe de cacao într-o oală pe aragaz, la foc mediu, şi amestecă continuu cu o spatulă de cauciuc.
2. Dă focul mai încet şi amestecă constant până devine o cremă groasă, cam 10-15 minute.
3. Toarnă amestecul pe o foaie de copt şi lasă să se răcească complet până când crema se încheagă şi devine consistentă, dar să nu fie prea tare. Aproximativ o oră. O poţi băga la frigider dacă te grăbeşti.
4. Într-o tavă, aşază foaia de copt dar pune hârtie cerată deasupra. Fă din compoziţia cremoasă biluţe de 3 cm diametru, tăvăleşte-le prin praful de caco şi aranjează-le pe tavă. Lasă-le 20 de minute la frigider înainte de servire!
Poftă bună!
Articolul anterior Creveţi cu tequila şi lime, gata în doar 10 minute Articolul următor Desert rapid: Spumă de unt de arahide cu lapte de cocos şi...