Produsele de patiserie sunt cele mai recente descoperiri ale oamenilor de stiinta, care, se presupune, ca pot incetini procesul de imbatranire. Cercetatorii inaltei scoli Cambridge au facut aceasta descoperire bazata pe transformarea unui ingredient din ciocolata intr-un produs impotriva imbatranirii.
Un factor principal, conform DailyMail.co.uk, este cocoa flavonol - molecule din ciocolata ce ajuta la oxigenarea pielii. Cercetare a fost bazata pe un ingredient pe care oamenii de stiinta l-au dezvoltat prin modificarea ciocolatii cu Coco-Lycosome.
Acest ingredient creste puterea coco flavonol-ului cu 20% mai mult decat ciocolata nemodificata. O mica bucatica de ciocolata modificata imbunatateste tenul si pielea cu mult, spun cercetatorii.
Dr Ivan Petyaev, fondatorul Lycotec, a declarat ca de acum oricine poate beneficia de acest ingredient si de calitatile pe care le aduce cu sine, fara a-si compromite sanatatea sau obiceiurile. De asemenea, a mai mentionat faptul ca schimbarile facute prin noua tehnologie nu vor schimba gustul sau textura ciocolatei si ca ingredientul este sigur si a fost aprobat de inspectorii din industria alimentara.
Ciocolata neagra diminueaza efectele negative provocate de razele soarelui
15 motive sa mananci ciocolata in fiecare zi si cum sa o faci corect