Măslinul este un arbore cultivat încă din cele mai vechi timmpuri şi este folosit atât ca sursă de alimente (măslinele), cât şi ca medicament în multe culturi din întreaga lume.
Ceea ce nu mulţi oameni ştiu este că frunzele de măslin au cele mai extraordinare proprietăţi vindecătoare şi pot vindeca pneumonia, gonoreea, tuberculoza, gripa, meningita, herpesul, heptita B şi multe alte boli graţie celui mai important compus care se găseşte în acest tip de frunze: oleuropeina - una dintre cele mai active substanţe din frunza de măslin.
Un alt lucru care trebuie menţionat şi care este caracteristic frunzelor de măslin este că acestea pot fi folosite după intervenţii chirurgicale pentru a trata o varietate de infecţii, şi pentru a lupta împotriva fungilor şi bacteriilor. Totul se datorează proprietăţilor acestor frunze.
Este vorba de proprietăţile antibacteriene şi antifungice ale oleuropeinei. Potrivit healthtipsportal.com, poţi prepaara un ceai din frunzele de măslin, ceai care este grozav în lupta împotriva unor boli, precum: pneumonie, gonoree, tuberculoză, gripă, meningită, hepatita B, herpes, sindromul de oboseală cronică, ateroscleroză, botulism, malarie, ulcere gastrice, difterie, infecţii ale tractului urinar şi encefalită.
Ceaiul preparat din frunze de măslin nu doar că te va ajuta să lupţi împotiva diverselor boli, dar în acelaşi timp îţi va întări şi sistemul imunitar şi îţi va oferi mai multă energie. Acest ceai, spun cei de la healthtipsportal.com, ar trebui consumat după chimioterapie sau atunci când pacientul este stresat şi vrea să se relaxeze.
Reţeta pentru a prepara un ceai sănătos din frunze de măslin
Ingrediente:
- 15-20 frunze uscate de măslin
- 200 sau 300 ml de apă fierbinte.
Recomandări
Ideal ar fi să poţi face rost de frunze care au fost culese primăvara şi să le laşi să se usuce la aer. Atunci când sunt uscate, pune frunzele de măslin într-un borcan de sticlă şi depozitează-l într-un loc uscat şi răcoros. Pentru a prepara acest ceai, vei avea nevoie de 15-20 de frunze de măslin.
Pune frunzele în apă fierbinte şi fierbe-le timp de 10 minute. Apoi scoate frunzele din apă şi lasă ceaiul să se răcească, timp de 15 minute. Dacă vrei, poţi să adaugi miere sau lămâie.
Acest ceai este excelent pentru a îmbunătăţi starea generală de sănătate şi ar trebui consumat timp de câteva săptămâni la rând pentru a simţi toate beneficiile sale. Sursa.