O substanta cheie din compozitia usturoiului este de 100 de ori mai puternica decat doua dintre cele mai cunoscute antibiotice considerate a fi eficiente in combaterea unei cauze a toxiinfectiilor alimentare, sunt de parere specialistii.
Testele arata ca sulfura de dialil din usturoi poate distruge stratul care se formeaza la nivelul bacteriilor si care le face mai puternice pentru a rezista actiunii antibioticelor, relateaza dailymail.co.uk. Usturoiul nu doar ca este mai eficient decat eritromicina si ciprofloxacinul, dar isi face efectul mai rapid decat acestea.
Aceasta descoperire este privita de grupul de cercetatori americani ca o cale de a descoperi noi tratamente pentru a reduce riscul de toxiinfectii alimentare.
Dr. Michael Konkel, cel care a condus cercetarea, este de parere ca aceasta proprietate a usturoiului poate fi eficienta impotriva toxiinfectiilor alimentare provocate de consumul de carne cruda sau gatita necorespunzator.
Toxiinfectia alimentara este o afectiune digestiva care survine in urma consumului de carne cruda, gatita necorespunzator sau de alimente care au fost contaminate cu o toxina alimentara.
Descopera 5 alimente pentru o minte brici
10 alimente care iti protejeaza inima