Un studiu realizat pe 2000 de persoane a scos la iveală faptul că un adult modern petrece în jur de 61 minute să realizeze cele 3 mese pe zi plus să pregătească orice alte gustări. Acest lucru înseamnă cu 45 de minute mai puțin decât predecesorii săi. În acest sens, lipsa timpului a fost considerată principala barieră de 31% dintre adulți, lipsa cunoștințelor necesare este motivul invocat de 24% dintre cei chestionați și orele târzii de muncă doar 15%. În plus, 1 din 10 persoane a dat vina pe răspândirea serviciilor de livrare la domiciuliu, dar cu toate acestea, 54% dintre respondenți consideră că bucătăria este „sufletul casei”.
Gătitul este adesea văzut ca pe un chin, ceva ce trebuie să faci, nu neapărat ce vrei să faci și prin urmare, multă lume prepară ceva rapid și ușor. Studiul menționat a scos la iveală și că 54% dintre cei care au răspuns provocării se consideră de fapt bucătari pricepuți și respondenții spun că gătesc o mâncare caldă cel puțin o dată într-o săptămână obișnuită, iar 1 din 10 recunosc faptul că gătesc mai puțin decât o făceau părinții lor și 52% dau vina, printre altele, pe existența cuptoarelor cu microunde, 26% pe mâncatul mai des în oraș, 23% pe livrări și doar 1 din 4 pe lipsa capacității de a face o mâncare de la zero, o treime recunoscând că se bazează mai mult pe mâncare semi-preparată.
Cartofii la cuptor sunt preferații tuturor și 68% îi „prepară” singuri, urmați de 58% care fac clătite și 49% sos bolognese. Aceste rezultate vin după ce 57% dintre cei chestionați declară că prima oară au învățat să facă clătite când erau mici și 27% spun că primul fel de mâncare gătit au fost spaghetele.
Vezi cât timp petrece la cratiță o persoană normală
Un adult obișnuit din ziua de astăzi, petrece, în medie, doar o oră să pregătească mâncare în fiecare zi, adică aproape jumătate din timpul de care aveau nevoie părinții în trecut.