Este mai bine să nu apelezi la fast-food prea des și motivele sunt următoarele:
1. Dacă totuși nu mai ai ce mânca sau pur și simplu poftești prea tare la ceva nesănătos, cele mai bune ore în care să mergi la fast-food sunt 11:00-13:00 și 18:00-20:00, așa zisele ore de vârf. Chiar dacă este un pic mai greu să prinzi o masă, în aceste intervale orare vei avea parte de cea mai proaspătă mâncare.
2. Dacă vrei cartofi prăjiti proaspeți comandă-i fără sare, deoarece aceștia sunt sărați imediat după ce se termină de preparat o cutie întreagă și personalul va fi nevoit să îți facă o porție nouă, nesărată, special pentru tine.
3. Mirosul din bucătărie face parte din strategia de marketing, de aceea este greu să reziști când treci pe lângă un astfel de restaurant. Multe localuri se asigură că mirosul frumos din bucătărie iese afară, la ceilalți potențiali clienți, așa că lasă ușa bucătăriei deschise, dacă există așa ceva.
4. Coca-cola este mai ieftină decât ceaiul, pentru că stimulează apetitul și pentru că patronii vor ca oamenii să cumpere mai mult suc, deoarece este imposibil să îți potolești setea sau foamea cu un suc dulce, așa că vei cumpăra din ce în ce mai mult. De asemenea, apetitul este stimulat și de dioxidul de carbon.
5. Cartofii prăjiți au în jur de 19 ingrediente. Legendara aromă este obținută pe o bază de cartofi, dar cu adăugarea de grăsimi, aditivi și potențiatori de aromă, ceea ce face acest aliment și mai nesănătos.
6. Nu este cea mai bună decizie să fii la prima oră în dreptul tejghelei, deci nu te duce la fast-food imediat după ce au deschis. Asta pentru că ustensilele de bucătărie și aparatele sunt curățate cu chimicale agresive, care pot rămâne pe echipament sau migra către mâncarea ta.
7. Fast-food-ul de astăzi este mai caloric decât cel din trecut, la hamburger s-au adăugat 75% calorii, la cartofi 190%, iar la pizza 70%. Acest lucru se explică prin faptul că în zilele noastre porțiile au crescut.
8. Cantitatea de zahăr dintr-un milkshake depășește de 2-3 ori norma admisă. Această băutură este una dintre cele mai consumate vara.
9. Totul este mai delicios când mănânci cu mâinile, de aceea nu prea există cuțite și furculițe în fast-food-uri. Când o persoană apucă mâncarea cu ambele mâini goale, ea simte o plăcere mai mare, deci mănâncă mai mult.
10. Dozatoarele de suc sunt foarte murdare, deoarece este foarte greu să le speli cum trebuie, deci rămân multe bacterii, germeni și microbi, iar mediul dulce favorizează înmulțirea acestora.