Terapia cu aspirină tratează cancerul și potrivit unor studii recente, publicate în Annals of Oncology, aspirina previne anumite tipuri de cancer. Cercetătorii explică faptul că efectele acestei terapii sunt vizibile cel puțin trei ani de la începerea ei și unele beneficii chiar apar după ceva vreme de la întreruperea ei. Potrivit doctorului Jack Cuzick, șeful Centrului Pentru Prevenția Cancerului de la Universitatea Regina Maria din Londra, „la persoanele cu vârste cuprinse între 50-65 ani, care au luat aspirină cel puțin 10 ani, s-a redus incidența cazurilor de cancer și boli de inimă cu 7% în rândul femeilor și 9% printre bărbați”.
În plus, aspirina poate fi folosită și în multe alte scopuri.
1. Ajută cu înțepăturile de insecte
Dacă freci aspirină peste o ciupitură, se va reduce inflamația și îți va trece din mâncărime. Dacă, totuși, te știi alregică la înțepături de insecte, vizitează un medic.
2. Tratează coșurile
Aspirina face minuni când vine vorba despre acnee. Pisează o aspirină și amestecă praful cu apă, apoi aplică pasta pe zona cu probleme și las-o să acționeze câteva minute înainte de a o spăla cu apă și săpun.
3. Întinerește pielea
Acidul salicilic din aspirină tratează umflăturile și roșeața, pe lângă faptul că îndepărtează grăsimea în exces și celulele moarte de piele. Tot ceea ce trebuie să faci este să zdrobești 5 pastile și să le amesteci cu o linguriță de miere și 1/4 cană de apă. Aplică pasta pe piele și las-o să acționeze măcar 10 minute înainte s-o clătești cu apă călduță. Dacă folosești această mască în mod regulat, vei vedea tot felul de îmbunătățiri ale aspectului pielii, printre care întinderea ei și recăpătarea elasticității.
4. Tratează calusurile
Zdrobește 5 pastile și combină-le cu jumătate linguriță de miere și zeama de la o lămâie. Aplică amestecul pe bătături, care sunt zone de piele îngroșată, întărită și moartă, apoi împachetează picioarele în prosoape calde și folie strech. Menține împachetarea aproximativ 10 minute, pentru ca aciditatea să moaie zonele gălbui sau gri sensibile la atingere sau cu aspect neregulat. La final, freacă pielea cu piatră ponce.
5. Scapă de mătreață
Pisează 2 pastile de aspirină și adaugă pudra la șamponul pe care-l folosești în mod normal. Șamponează părul ca de obicei și clătește-l după câteva minute. Acest truc simplu previne și tratează mătreața, reduce inflamațiile provocate de mătreață și ajută la exfoliere.
6. Împrospătează culoarea părului
Apa cu clor cauzează deteriorarea firului de păr, mai ales a celui deschis la culoare, dar vestea bună este că dacă dizolvi 6-8 aspirine într-un pahar cu apă și te freci pe păr cu această soluție, vei avea din nou un păr frumos, ca și nou. Pentru rezultate și mai bune, lasă substanța să acționeze timp de 10-15 minute.
7. Elimină petele
Petele de transpirație sunt extrem de enervante, dar pentru a scăpa de ele tot ceea ce trebuie să faci este să zdrobești câteva pastile de aspirină și să le amesteci cu jumătate pahar de apă, apoi să înmoi materialele pătate în această soluție și s-o lași să acționeze câteva ore.
8. Elimină grăsimea de pe cuptor
Amestecă aspirina cu apă și freacă orice suprafață din bucătărie cu această pastă de curățare. Astfel, grăsimea și murdărie vor dispărea ca prin magie.
9. Îngrășământ pentru plante
Dacă adaugi o aspirină pisată în apa cu care uzi florile, acestea vor avea viață mai lungă, chiar și cele tăiate, ținute în vază. Potrivit lui Judy Jernstedt, profesor de biologie la UC Davis, acidul salicilic reduce producția de etilenă și astfel florile rezistă mai mult. Proprietățile antifungice ale acidului salicilic dizolvat în apa florilor încetinesc dezvoltarea bacteriile și a ciupercilor, care dacă pătrund în tulpină afectează țesuturile plantelor.
Vezi cum poți scăpa rapid de mătreață și ce alte lucruri miraculoase mai poți face cu aspirina
Acidul salicilic este folosit de mult timp pentru a alina durerile şi ca agent anti-inflamator, care previne blocarea vaselor de sânge și tratează bolile de inimă. Acesta este un component cheie al aspirinei, care este folosită pentru a reduce durerile și inflamațiile.