Din ianuarie vor apărea tot felul de nutriționiști cu sfaturi care mai de care mai bune pentru a da jos surplusul acumulat de sărbători prin diminuarea numărului de calorii, a carbohidraților și aplicarea de diete ale vedetelor încât vei rămâne atât de confuză și nu vei știi ce să alegi. Aceste 5 puncte sunt esențiale când vine vorba despre slăbit sănătos și dezvăluie de ce majoritatea dietelor funcționează pe moment ca apoi să eșueze lamentabil.
1. Evitarea carbohidraților (sau a oricărui alt grup de alimente)
Este foarte important pentru organism să primească cantitatea necesară de energie și nutrienți deci tăierea alimentelor responsabile aceste elemente este o ideea proastă. Chiar dacă, pe moment, rezultatul va fi cel așteptat, adică pierderea în greutate, acesta nu se va menține pe termen lung și, în plus, vei căpăta multe alte probleme de sănătate, printre care constipație, greață și dureri de cap.
2. Poți pierde câteva kilograme în numai două săptămâni
Deși este adevărat că în primă fază slăbești mai mult, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să dai jos câteva kilograme bune în doar două săptămâni. Trăim într-adevăr în vremuri în care lumea vrea să vadă rezultate imediat, dar dacă accelerezi în primă fază și pe urmă revii la obiceiurile tale, vei acumula kilograme suplimentare și toate eforturile tale vor fi fost făcute degeaba. Totul este despre a menține un echilibru, a forma un regim de viață, nu o dietă de moment care nu funcționează, deoarece statisticile arată că în 97% dintre cazurile de slăbire, kilogramele se acumulează din nou și chiar mai mult. Ideea este că dacă vrei să slăbești și să rămâi așa, este nevoie de o schimbare a stilului de viață și cel mai bun mod de a slăbi este să o iei încet și să ai răbdare.
3. Nu mânca grăsimi
Într-adevăr, unele alimente, cum sunt hamburgerii sunt nocive, dar nu trebuie să renunți la toate grăsimile. De fapt, chiar ai nevoie de grăsimea care se găsește în pește, avocado, nuci și semințe, pentru ca celulele tale să se poată regenera și ca nivelul de colesterol să rămână scăzut. Grăsimile sănătoase monosaturate și polisaturate se pot găsi în migdale, care conțin acid linoleic important pentru funcționarea corespunzătoare a inimii. Pe de altă parte, grăsimile pe care ar trebui să le limitezi sunt cele saturare și cele trans din carnea grasă, brânză și unt, care fac exact contrariul celor deja menționate și ridică nivelul de colesterol.
4. Dietă ținută de vedete
Toate corpurile sunt diferite și nu există o dietă universală. Ceea ce funcționează pentru cineva s-ar putea să nu funcționeze și pentru tine, deoarece fiecare organism are o toleranță diferită la anumite alimente, de aceea trebuie să lucrezi cu ceea ce ai. Trebuie să descoperi ce funcționează pentru tine și să faci schimbări simple, pe care să le poți menține pe termen lung fără a te simți rău. În plus, dacă o vedetă ține o dietă, în cel mai probabil caz dă și foarte mulți bani pe nutriționiști care să-i monitorizeze progresul, pe antrenori personali care s-o ajute să se tonifice, pe diverse proceduri corporale, dar și pe terapeuți care s-o ajute să treacă prin toate schimbările corporale și psihice care apar.
5. Restricționează alimentele nocive
Există foarte mulți nutrienți care intră în categoria ingredientelor nocive, dar zilele de trișat sunt extrem de importante pentru cineva care vrea să slăbească, deoarece nu permit acumularea frustrărilor și a poftelor. Da, este important să diminuezi consumarea anumitor alimente, dar în loc să privești ciocolata și pizza ca pe ceva interzis mai bine le consideri doar mâncare.
Vezi de ce eșuează majoritatea dietelor
Dieteticiana Hala El-Shafie a ales să dezvălui acum de ce eșuează majoritatea dietelor, pentru că luna decembrie este oamenii își permit să mănânce mai mult din cauza sărbătorilor, ceea ce în opinia ei nu înseamnă că la sfârșitul acestei perioade cântarul trebuie să arate obligatoriu mai mult.