Daca aveai nevoie de un alt motiv pentru a bea vin rosu, oamenii de stiinta de la Universitatea Oregon State, Universitatea din Florida si Universitatea din Nebraska au facut o cercetare in profunzime pentru a vedea care sunt beneficiile strugurilor.
Cercetatorii au descoperit ca aportul de struguri atat sub forma de vin, cat si sub forma de suc poate ajuta la arderea grasimilor, ceea ce inseamna ca ar putea imbunatati starea de sanatate a persoanelor supraponderale. Si poate fi un alt motiv pentru a adauga un vin rosu pe lista ta de cumparaturi.
Cercetarea a aratat deja ca un pahar de vin rosu poate fi la fel de eficienta ca mersul la sala de fitness, asa ca poti adauga aceste noi concluzii la lista ta de motive care te impinge sa te rasfeti cu un pahar de vin, fara sa te simti vinovata.
Studiul, publicat in Journal of Nutritional Biochemistry, a analizat soarecii supraponderali (inca nu s-au facut teste pe oameni). Cercetarea a aratat ca soarecii care au fost hraniti cu boabe struguri "muscadine", care sunt de obicei folositi in productia de vin rosu, au depozitat mai putina grasime in ficatul lor si, prin urmare, aveau concentratii mai scazute de glucoza in sange.
Autorii studiului cred ca anumite substante chimice din struguri, cum ar fi acidul elagic, sunt responsabile pentru aceste efecte care explica arderea grasimilor in organismul soarecilor.
Aceste substante chimice incetinesc cresterea si dezvoltarea celulelor adipoase, prin legarea receptorilor care metabolizeaza zaharul si grasimea. Sursa.
Citeste si: Dieta "oua si vin": Slabesti cu un efort minim
Vin alb sau vin rosu? Personalitatea femeilor, dezvaluita de un pahar