Dacă nu ştiai ce beneficii are cel mai puternic antioxidant, află chiar de la soţia lui Andi Moisescu de ce nu trebuie să îţi lipsească din casă acest aliat pentru sănătate.
Olivia Steer a luat o anumită cantitate de tescovină – adică ceea ce rămâne după stoarcerea fructelor, mai ales a strugurilor.
"De cînd a venit toamna şi s-au copt toate, fac în fiecare zi suc de struguri, presat la rece. Pulpa, seminţele şi coaja rămase se numesc tescovină şi au cel mai ridicat conţinut de resveratrol (90%), comparativ cu vinul (10%).
Resveratrolul (în special din strugurii roşii şi negri) este, de departe, cel mai puternic antioxidant - obiect de studiu pentru zeci de studii ştiinţifice (le găseşti pe site-urile medicale oficiale, la o căutare sumară pe net).
Din producţia mea de tescovină, mi-am făcut propria tinctură de resveratrol, scufundând-o două săptămâni într-un litru de pălincă ardelenească, trimisă de mama, de la Oradea (dar tu poţi folosi rom sau vodkă sau ce ai). Ştii, de-acum, poate să vină şi iarna grea...", a scris Olivia Steer pe pagina oficială de Facebook, alături de o fotografie cu produsul homemade.
Vedeta le-a explicat fanilor ei că la un borcan de 2 litri, căptuşit cu tescovină, a pus aproape un litru de pălincă.
Cum foloseşte Olivia Steer tinctura pe care o prepară acasă?
Vedeta a explicat care este metoda de administrare a acestei tincturi. "O filtrez şi o trag (cum se spune şi mă amuză cum se spune) în sticluţe de culoarea ambrei, cu pipeta. Iau între 20 şi 40 de picături, într-un pahar mic de apă, înainte de masă, pe timpul iernii.", le-a explicat Olivia Steer fanilor ei de pe Facebook.
Foto: Facebook.com.