Dar ceea ce probabil nu ştii încă – dar chiar ar trebui să ştii – este că vinul roşu te poate ajuta să scapi şi de kilograme. Da, ai citit bine.
Potrivit cercetărilor recente, resveratrolul (un antioxidant) care se găseşte în vinul tău roşu preferat poate ajuta la transformarea grăsimii rele "galbene" în grăsime sănătoasă "maro"; aceasta din urmă ajută la arderea grăsimii rele.
În cadrul unui studiu realizat de cercetătorii de la Washington State University, şoarecii de laborator au fost hrăniţi cu alimente în baza unor diete bogate în grăsimi şi au fost împărţiţi în două grupuri: unui grup i s-a dat resveratrol, iar celuilalt grup nu i s-a oferit substanţa.
Cercetătorii au descoperit că şoarecii din grupul căruia i s-a administrat resveratrol au luat în greutate cu 40% mai puţin decât şoarecii din celălalt grup pe durata studiului.
Cercetătorul care a condus studiu, profesorul Min Du, a explicat concluziile studiului: "Polifenolii din fructe, printre care şi resveratrolul, cresc funcţionarea genelor care îmbunătăţesc oxidarea grăsimilor alimentare, astfel încât organismul să nu fie suprasolicitat. Aceşti polifenoli transformă grăsimea albă în grăsime bej care arde lipidele (grăsimile) precum căldura, ajutând la menţinerea corpului într-o zonă de echilibru şi ajutând la prevenirea obezităţii şi disfuncţiilor metabolice", spune prof. Min Du.
Desigur, vinul roşu este un aliment cu destule calorii, aşa că mai bine ai profita de antioxidanţii pe care îi obţii din fructele cu un conţinut caloric scăzut, cum ar fi afinele, zmeura sau chiar merele. Dar dacă ai nevoie de o scuză pentru a deschide o sticlă de vin roşu, acum ai un motiv care este susţinut de ştiinţă. Sursa.