Anumite alimente sunt cunoscute pentru faptul ca iti calmeaza creierul si contribuie la o calitate mai buna a somnului.
Astfel ca, daca vei manca alimentele corecte inainte sa mergi la culcare, aceasta este cu siguranta o parte a retetei pentru un somn de calitate.
Iata cateva alimente cunoscute pentru proprietatile lor si contributia lor pentru un somn odihnitor:
* Produsele lactate, precum iaurtul si laptele - deoarece calciul este eficient in reducerea stresului si in stabilizarea fibrelor nervoase, inclusiv cele din creier.
* Legumele cu frunze verzi precum varza si spanacul sunt, de asemenea, bogate in calciu, ingredient care este esential in reducerea stresului.
5 semne ale depresiei pe care sigur nu le recunosti
* Cereale integrale (cu un continut sarac de zahar) - alimentele complexe si bogate in carbohidrati cresc disponibilitatea triptofanului in sange. Triptofanul este aminoacidul pe care organismul il foloseste pentru a produce serotonina si melatonina (care induc somnul), doi neurotransmitatori de relaxare care incetinesc activitatea sistemului nervos si calmeaza creierul.
* Bananele - o sursa excelenta de magneziu si potasiu, care ajuta la relaxarea muschilor extrem de tensionati. Aceste fructe contin, de asemenea, triptofan, un ingredient foarte important pentru a stimula productia de hormoni-cheie responsabili de calmarea creierului.
Sindromul "Frumoasei Adormite": femeia care doarme 20 de ore pe zi
* Migdalele sunt un alt aliment-cheie, deoarece ele contin magneziu care stimuleaza atat somnul, cat si relaxarea musculara. Migdalele mai au avantajul de a furniza proteine care ajuta la mentinerea unui nivel stabil al glicemiei (zaharul din sange) in timpul somnului; si tot aceste proteine aduc corpul dintr-o stare alerta, intr-o stare de odihna.
* Cele mai multe tipuri de peste - pestele contine vitamina B6, care incurajeaza productia de melatonina, hormonul care induce somnul si care este declansat de intuneric. Nautul contine, in mod similar, vitamina B6 si este, in aceeasi masura, de folos in situatiile in care ai nevoie de odihna pe timpul noptii. Sursa.
Citeste si: 6 lucruri esentiale pe care orice insomniac trebuie sa le stie
34 de motive pentru care iti iubesti PATUL mai mult decat iti iubesti prietenii