Un sisten imunitar decent care se susţine pe un mediu uşor alcalin sau cu un pH neutru este capabil să le îndepărteze şi să le împiedice să se adune şi să dea naştere unor formaţiuni tumorale.
Pe de altă parte, sunt multe persoane care se hrănesc pe baza unei diete americane standard (SAD - Standard American Diet); această dietă include multă carne ce provine din crescătorii şi alimente de tip junk food, alimente "îmbuibate" cu zaharuri rafinate sau care au un conţinut ridicat de fructoză ori sirop de porumb (care este folosit în produse care nu sunt neapărat dulci pentru a te face dependentă), împreună cu toţi acei carbohidraţi rafinaţi care se găsesc în produsele de patiserie, din cereale procesate. Iar toate acestea adaugă combustibil (la propriu) la focul care este reprezentat de cancer.
Oncologia ignoră această descoperire a lui Otto Warburg, cunoscută şi sub numele de "efectul Warburg": atunci când celulele normale încep să ducă lipsă de oxigen pentru a folosi glucoza şi substanţele nutritive în mod metabolic pentru energie celulară, aceste celule depind de fermentarea zahărului pentru a prospera (creşte repede) într-un mediu lipsit de oxigen şi devin celule canceroase.
Însă oncologii administrează terapii dure (chimioterapie) în timp ce le dau pacienţilor lor îngheţată şi prăjituri, pe măsură ce substanţe otrăvitoare sunt injectate în ei, scriu cei de la realfarmacy.com.
"Celulele canceroase consumă zahăr aproximativ de 19 ori mai rapid decât celulele sănătoase", declară Dr. Murray Susser pentru sursa citată.
Un studiu recent spune că zahărul este cancerigen (n.r. are potenţialul de a cauza cancerul)
Analiza făcută de cei de la realfarmacy.com spune că Green Med Info a descoperit un studiu care pare să fie ascuns de ochiul publicului şi care nu este văzut cu ochi buni de sistemul oncologic din prezent. Concluziile studiului ar dărâma industria alimentară şi industria băuturilor răcoritoare dacă zahărul este văzut ca ingredient cangerigen.
Studiul, intitulat "Asimilarea crescută de zahăr încurajează oncogeneza prin căile EPAC/RAP1 şi O-GlcNAc" ("în original, Increased sugar uptake promotes oncogenesis via EPAC/RAP1 and O-GlcNAc pathways") , a fost publicat în perioada 2013-2014 în Journal of Clinical Investigation (JCI).
Iată concluzia acestui studiu: absorbţia crescută de glucoză duce la faze timpurii ale creării celulelor canceroase, în timp ce reducerea consumului de glucoză transformă celulele canceroase în celule normale (este un lucru reversibil într-o anumită etapă).
Cu alte cuvinte, zahărul este cancerigen şi la fel de bine se poate spune că este hrană pentru celulele canceroase existente.
Un sfat uşor care nu este atât de simplu pentru mulţi dintre noi
Evită adăugarea zahărului în alimentele şi băuturile tale, evită toţi îndulcitorii şi alimentele procesate; chiar şi acelea care nu sunt dulci conţin zaharuri rafinate care te fac dependentă.