Ai în continuare o listă cu alimente ușor de digerat și de încorporat în alimentația zilnică, pentru a-ți detoxifia organismul.
1. Sfeclă
Această rădăcină conține calciu, fier și betaină, un antioxidant responsabili de culoarea ei roșie. Betaina îmbunătățește structura celulară și repară ficatul, principalul organ detoxifiant. Ficatul apără organismul de toate toxinele la care este expus și o astfel de legumă îi îmbunătățește activitatea. Pentru a avea parte de toate beneficiile sfeclei este indicat să o fierbi în coajă, să o coci, să o pui pe grătar, să o adaugi crudă în shake-uri sau să o razi în salate.
2. Ceapă și usturoi
Ambele conțin flavonoizi care ajută la producția de glutamină, unul dintre cei mai puternici antioxidanți ai ficatului. Ele stimulează ficatul să producă enzime detoxifiante ce filtrează rezidurile toxice din sistemul digestiv și preiau din povara acestui organ, pentru că au puternice proprietăți antibacteriene, antiseptice și întăresc imunitatea. Orice dietă detoxifiantă trebuie să includă aceste două alimente. Usturoiul crud sau prăjit este foarte bun în salată și un sos remoulade făcut în casă este minunat pe un biscuite crocant mâncat într-o zi aglomerată.
3. Legume verzi
Frunzele verzi, închise la culoare, dau sistemului digestiv un imbold cu clorofilă. Acest pigment din plante este responsabl de preluarea luminii în procesul de fotosinteză, care creează energie. Pe lângă acest lucru, mai are abilitatea de a conecta toate toxinele și a feri organismul de radicalii liberi, pe care îi transformă în materiale neutre. De asemenea, curăță metalele grele acumulate în organism și are proprietăți anti-inflamatorii ce alcalinizează organismul, pentru a scăpa de aciditate. Mâncarea modernă este plină de acid, așa că ai grijă să incluzi în alimentația ta spanac, salată kale și nu numai.
4. Apa cu lămâie
Citricele sunt ideale pentru sistemul digestiv, deoarece sunt pline de vitamina C și bogate în antioxidanți. Această combinație de nutrienți activează enzimele necesare, care să transforme toxinele în substanțe solubilă în apă. Începe-ți ziua cu un pahar mare de apă plată la temperatura camerei, îmbogățită cu sucul de la o lămâie sau un lime, un pic de sare și puțină miere sau sirop de arțar. Bea această băutură pe stomacul gol, ca să capeți un imbold de energie și să-ți îmbunătățești digestia și aspectul pielii.
5. Nuci și semințe
Dacă nu te poți abține să ronțăi câte ceva, atunci măcar alege variantele sănătoase și ține mereu la îndemână o pungă de nuci și semințe, un amestec de migdale și susan este de asemenea foarte bun, pentru că te va scăpa de acele depozite de grăsime de pe organe. Din aceste amestecuri de nuci și diverse semințe, vei obține fibre, magneziu și minerale, care ăți vor menține un nivel optim al presiunii sângelui și vor îmbunătăți nu numai activitatea sistemului digestiv ci și pe cea a creierului.
6. Iaurt
Iaurtul este plin de probiotice, care asigură bacteriile sănătoase ce fortifică flora intestinală, ajută digestia și îmbunătățesc sistemul imunitar. Evită iaurturile fără grăsime, deoarece acestea conțin o mulțime de zahăr și alege-le pe cele care au culturi active.
7. Ceai verde și de păpădie
Păpădia ajută ficatul prin filtrarea toxinelor din sânge, iar ceaiul verde este foarte bogat în antioxidanți în comparație cu alte sortimente. Cafeina conținută de acest sortiment energizează pe parcursul unei întregi zile și are efect diuretic, care ajută la îndepărtarea senzației de balonare și retenție de apă. Alege păpădia din grădina ta sau din următoare drumeție pe care o faci și adaugo pur și simplu în ceaiuri care te vor menține sănătoasă și calduroasă în zilele răcoroase.
8. Ghimbir
Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale depurative, deoarece elimină toxinele și te scapă de balonare. Este bun și pentru simptomele de greață datorate paraziților și ajută la reglarea acidității stomacale, protejând în același timp organismul de infecții. ceastă rădăcină magică îmbunătățește metabolismul și ajută la funcționarea corectă a ficatului. Există o mulțime de moduri în care poți folosi ghimbirul și printre ele se află ceaiul de ghimbir cu lămâie și miere, dar și în salate, supe sau prăjituri.
9. Morcovi
Morcovii sunt bogați în glutation și sunt printre cele mai puternice legume detoxifiante, fiind plini de beta-caroten și vitamina A. Morcovii aduc mari beneficii sistemului cardiovascular și ajută la îmbunătățirea imunității. Modul cel mai simpli prin care de îți poți detoxifia organismul este ca pentru 1-2 zile să stai departe de mâncarea procesată, să mănânci legume crude, printre care morcovi și să bei sucuri proaspete de fructe în combinație cu legume.
10. Castraveți
Castraveții aduc numeroase beneficii organismului uman, printre care detoxifiere și ajutarea tractului digestiv alături de curățarea ficatului. Te ajută să-ți menții nivelul de hidratare și sunt un diuretic natural, adică te vei duce la toaletă mai des. De asemenea, în cazul unui stomac sănătos, castraveții reduc balonarea și retenția de apă, motiv foarte bun pentru câteva pahare în plus la o petrecere sau ceva sărat.
10 alimente detoxifiante la îndemâna oricui
Cei mai mulți oameni trăiesc pe repede înainte, cu prea puțin timp pentru a avea grija de alimentație. Drept urmare, își îmbuibă corpul cu mâncare nesănătoasă, ce pune presiune pe organe.