E mai bine să previi decât să tratezi, iar dacă îţi doreşti să urmezi o dietă care scade riscurile apariţiei cancerului, iată care sunt cele 10 alimente cu care trebuie să te împrieteneşti!
- Fasolea
Fasolea conţine o serie de fitochimicale benefice şi fibre, care previn reproducerea celulelor canceroase.
- Morcovii
Bogaţi în antioxidanţi beta-caroten, aceştia protejează membrana celulară pentru ca celulele să nu fie afectate de toxine.
- Ghimbirul
Fiind un puternic antiinflamator, ghimbirul încetineşte creşterea şi multiplicarea celulelor canceroase.
- Usturoiul
Ajută la accelerarea uciderii celulelor canceroase, dar are şi capacitatea de a repara ADN-ul.
- Strugurii
Resveratrolul este substanţa din struguri care reduce inflamaţia şi vine de furcă celulelor bolnave.
- Rodia
Cancerul de prostată este încetinit de antioxidanţii din rodie.
- Ceaiul verde
Catehina este cea care luptă cu celulele canceroase şi pe care o regăsim în ceaiul verde.
- Spanacul
Luteina ajută la eliminarea toxinelor din organism.
- Roşiile
Bogate în licopen, roşiile sunt şi ele benefice mai ales atunci când vine vorba despre cancerul de prostată.
- Căpşunele
Vitamina C încetineşte creşterea volumului tumorilor.
- Turmericul
Curcuminul din turmeric este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi din lume, aşa că este şi cel mai mare inamic al celulelor canceroase.