Dacă îți este greu să te concentrezi și uiți mereu câte ceva, încearcă să-ți dai seama cât de des bei cafea din mers sau vezi dacă te identifici cu vreunul dintre următoarele obiceiuri.
1. Bei direct din doza de suc
Unii oameni preferă să bea suc direct din doză, fără să se gândească la ce se întâmplă cu acea cutie înainte de a ajunge la gura lor și câte milioane de bacterii umblă pe ea. Microbii provoacă durere în gât, uscarea buzelor și indigestie, drept pentru care speciliștii recomandă folosirea unui pai.
2. Îți pui geanta pe scaun sau pat
Când femeile ajung acasă, își aruncă geanta pe pat sau pe un scaun, apoi se schimbă, se spală pe mâini și se așază fix unde a fost geanta. Această neatenție duce la diverse iritații și afecțiuni neplăcute, iar gențile de piele sunt cele mai periculoase, deoarece textura lor oferă mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor.
3. Tu sau partenerul tău purtați în fiecare zi cravată
Cercetătorii americani susțin că o cravată strânge jugulara și astfel produce tensiune oculară ce duce la glaucom sau orbire. De asemenea, s-a descoperit că bărbații nu își spală cravata pe cât de des ar trebui, ceea ce înseamnă că aceasta este plină de bacterii periculoase.
4. Bei cafea din pahare de platic
În ziua de astăzi poți cumpăra cafea gustoasă aproape de oriunde, dar ideea este că în funcție de temperatura cafelei, paharul de platic transferă băuturii bisfenol A, care afectează creșterea celulelor, funcțiile reproductive și nivelul de energie. Cel mai sigur ar fi dacă ai avea o cană proprie din care să bei și care să nu conțină BPA.
5. Alegi salata în loc de burger
Există mult prea multe tipuri de salată ce pot fi cu adevărat dăunătoare, deoarece conțin ingrediente precum dressinguri grele, cartofi și legume murate, deci dacă te-ai decis să trăiești sănătos fii atentă ce mănânci de fapt, deoarce burgerii buni măcar conțin legume proaspete și carne relativ sănătoasă. Pentru a evita să mergi la un nutriționist, exclude din salatele tale brânza, carnea și orice sosuri cremoase.
6. Faci singură curățenie
Medicii americani au descoperit că rutina zilnică de curățenie face tensiunea să crească. Ideea este că te îngrijorezi în legătură cu toate lucrurile ce trebuie făcute, te superi că nu te ajută nimeni și te enervezi că trebuie să faci totul singură. Înainte de a ajunge să iei pastile, încearcă să înțelegi cât de mult efort și timp vei consuma pe sarcinile casei și împarte responsabilitățile.
7. Îți pui singură un diagnostic căutând pe Google
Conform studiilor, 80% dintre utilizatorii de internet își pun singuri un diagnostic, deși Google-ul nu este chiar cea mai sigură sursă de informare. Câteodată, oamenii pierd timp prețios încercând să-și dea seama ce se întâmplă cu ei, fără a apela la a ajutorul unui medic și devin astfel ipohondri sau ajung să creadă că au o boală gravă.
8. Înlocuiești zahărul cu îndulcitori artificiali
Sucurile light nu sunt sănătoase, deși majoritatea persoanelor consideră că astfel ocolesc afecțiuni precum obezitatea, diabetul și bolile de inimă. Cercetătorii consideră că substitutele pentru zahăr sunt la fel de nocive, mai ales dacă au în componență aspartam, saccharin, sucroză sau potasiu acesulfam. Dacă vrei să mănânci sănătos, alege surse bune de îndulcire, precum stevia, care este mutl mai dulce decât sucroza și oferă organismului carbohidrați, vitamine și alte elemente, dar este îndulcitorul natural cu indicele caloric cel mai mic.
9. Respiri incorect
Există mai mutl de 25 de moduri în care poți respira și de obicei, copiii încep prin a o face corect, dar ajung la maturitate să o facă atât de greșit încât își pun viața în pericol. Oamenii respiră, de cele mai multe ori, cu pieptul, ceea ce nu permite oxigenului să ajungă la părțile mai joase ale plămânilor. Dacă sângele nu capătă suficient oxigen, organismul nu poate arde suficiente calorii și nu vei putea slăbi. În plus, lipsa aerului influențează și sistemul cardiovascular, pentru că sângele nu mai primește nutrienții necesari pentur a lupta cu toxinele acumulate. Cel mai bine este să respiri prin diafragmă.
10. Folosești toaleta greșit
Oamenii de știință au demonstrat că așezatul pe toaletă este dăunător și că ar trebui ca poziția să fie una ca de genoflexiuni, deoarece nu necesită atât de mult efrot depus prin abdomen și reduce riscul de diverticuloză și hemoroizi. Este dificil de urmat această regulă în lumea modernă, dar există posibilitatea de a pune picioarele pe o mică bancă sau chiar și un lighean întors în timp ce stai pe vasul de toaletă, astfel încât unghiul dintre corp și coapse să fie de 30 de grade. În plus, nu uita că nu trebuie să petreci timpul de la toaletă cu telefonul în mână sau laptopul în brațe.
10 lucruri pe care să nu le mai faci dacă vrei să mergi la doctor mai rar
Dacă întrebi oamenii despre obiceiurile lor dăunătoare, probabil că vor menționa fumatul, alcoolul, junk-food-ul și un stil de viață sedentar. Au dreptate în privința acestor lucruri, dar nu realizează că mai sunt multe alte lucruri mici care le influențează sănătatea.