Pentru a face o diferență care să persiste, trebuie să ai încredere în tine și să-ți schimbi un pic stilul de viață, deoarece orice-ar încerca diverse companii să-ți spună, nu există o pastilă, un ceai sau un shake minune. Acest lucru înseamnă că va trebuie să incluzi în alimentația ta mai multe alimente nutritive, să faci din somn o prioritate, să scapi de stres și chiar să faci mai mult sport, pentru a realiza o rutină de care să te poți ține pe termen lung.
1. Începe în zona ta de confort
Când ai un anumit număr de kilograme ți-e greu să te și miști și din această cauză ți-e rușine să ieși din casă sau să mergi la sală, dar trebuie măcar să faci ture de bloc. Începe prin a merge în ritm normal, în zone pe care le cunoști, ca treptat să crești atât timpul petrecut la plimbare, viteza cu care mergi cât și numărul plimbărilor.
2. Renunță la suc
De îndată ce vei realiza că sucurile de orice fel, acidulate sau neacidulate, naturale sau îmbuteliate, sunt doar calorii goale, vei putea trece mai ușor la a bea apă plată și ceaiuri neîndulcite. La început vei avea poftă de suc și poate chiar vei trece printr-un fel de sevraj, cu transpirații, stări de nervozitate și agitație, din cauza lipsei zahărului, dar după două săptămâni totul va fi mai ușor și în timp te vei obișnui.
3. Diminuează carbohidrații, fără a-i exclude complet
Înlătură influențele negative din jurul tău și alege să mănânci sănătos când ieși în oraș cu prietenele. Renunță la pâine sau optează pentru alternative mai sănătoase, precum pâinea neagră sau cu grâu întreg și măcar redu numărul feliilor de pâine consumate la o masă. De asemenea, dacă ți-e poftă de paste de exemplu, poți merge o dată la un restaurant care are și varianta de paste integrale în loc să gătești o oală întreagă de spaghete acasă.
4. Mănâncă cu moderație
Scapă de mentalitatea că anumite alimente sunt complet interzise, pentru că astfel apar frustrările și dacă într-o zi vei reuși să mănânci foarte sănătos apoi vei ceda în fața unui fursec, vei avea impresia că n-ai realizat nimic și vei avea tendința de a nu te opri la doar un fursec. Poți mânca de toate, dar cu moderație.
5. Fă-ți cunoscut obiectivul
Spune-le tutuor ce intenții ai, ca să nu te tenteze cu ceva și să nu-ți ofere tot timpul ceea ce mănâncă și ei sau chiar să evite să consume anumite alimente în prezența ta. În plus, îți poți face o pagină de social media unde să-ți documentezi progresul și să te vadă și altă lume, ca să te simți mai motivată să continui.
6. Bea mai multă apă
Cară mereu cu tine o sticlă de apă din care să bei de câte ori ți-e sete, când te plictisești și când îți aduci aminte. Te vei duce mai mult la toaletă, dar vei elimina mai multe toxine din organism.
7. Profită de ofertele speciale de la studiourile de fitness
Multe săli de fitness oferă posibilitatea viitorilor clienți să facă o oră de probă, gratuit. Profită de acest lucru pentru a primi îndrumarea mai multor specialiști și la fârșit a alege să-ți faci un abonament doar acolo unde știi sigur că ți-a plăcut.
8. Ai curaj să încerci antrenamentele de forță
Ridicarea greutăților și lucrul la aparate te ajută să te tonifici și în același timp să slăbești. În acest sens, nu uita de toate tutorialele de pe YouTube, Instagram și nu numai.
9. Dorește-ți cu adevărat
Trebuie să te setezi mental și să te gândești din start la toate greutățile pe care le-ai putea întâmpina, ca să știi cum să le preîntâmpini. Iubește-te așa cum ești, dar alege să te schimbi și fă-o până la capăt, nu abandona procesul odată început, doar pentru că după 7 zile nu vezi nici o schimbare. Fă-o pentru tine, pentru a fi mai sănătoasă, nu pentru partener și nu doar pentru a intra într-o rochie la o nuntă.
10. Scapă de mentalitatea că ai nevoie neapărat de un antrenor personal sau un nutriționist
Este ușor să găsești scuze, dar când știi exact ceea ce vrei și trăiești într-o societate în care există atât de multe resurse gratuite este și păcat să nu profiți de ele. Poți găsi pe Internet și la bibliotecă cursuri, tutoriale, seminarii și mostre de produse care te vor introduce într-o lume nouă, mai sănătoasă și mai activă, aceea a mișcării, a acțiunii și a nutriției corespunzătoare.
10 metode prin care să slăbești sănătos
Decizia de a slăbi este ceva foarte personal și nu trebuie să te simți presată de societate ci trebuie să o faci pentru că vrei tu pentru tine, deoarece procesul este unul greu, de lungă durată și necesită multă voință și perseverență.