Evită aceste lucruri și obiceiuri care te secătuiesc și vei preveni astfel consecințele neplăcute de mai târziu.
1. Obiceiul de a minți în legătură cu lucruri mici
Vrem întotdeauna să fim cei mai buni, dar uneori, oamenii pur și simplu nu pot lăsa această impresie și preferă să-și înfrumusețeze viața cu minciuni. Adevărul va ieși însă la iveală, mai devreme sau mai târziu, iar acest lucru va schimba atât părerea celorlalți despre cineva cât și stima de sine a persoanei respective.
2. Obiceiul de a da mereu vina pe alții
Când dăm vina pe alții, spunem de fapt că nu noi suntem responsabili de acțiunile noastre. Din moment ce nu se poate ca propria persoană să fi greșit cu ceva, de vină trebuie să fie mediul înconjurător sau altcineva, în acest fel transferăm responsabilitatea unor decizii sau acțiuni greșite altcuiva, numai să nu ne-o asumăm noi. Dacă nu-ți asumi responsabilitatea propriilor fapte vei fi bine doar pe moment, deoarece pe termen lung iluziile îți vor fi destrămate.
3. Obiceiul de a-ți ascunde propriile sentimente
Când ne ascundem sentimentele de fapt ne este frică să ni le mărturisi. Motivul poate fi altul, dar dacă te găsești într-o astfel de situație, trebuie să analizezi sentimentele și gândurile pe care le ai. Pentru a putea să fii împăcată cu tine însăți trebuie să fii sinceră.
4. Obiceiul de a face față greutăților până în momentul când este prea târziu
Dacă ne subjugăm sentimentele prea mult timp, acestea tot vor ieși la suprafață la un moment dat, doar că având consecințe mult mai distrugătoare decât dacă ne-am fi recunoscut nouă și celor din jur cum ne simțim. De exemplu, dacă un loc de muncă este atât de neplăcut încât ajungi acasă cu dureri de cap la propriu și la figurat sau pur și simplu nu-ți mai plac colegii și ceea ce faci, ar fi bine să recunoști public acest lucru, ca să poți demisiona și trece mai departe.
5. Obiceiul de a te plânge mereu
Există oameni veșnic nemulțumiți. Orice interacțiune cu ei te face să-ți dorești să scapi cât mai repede deci nu cădea în această capcană. Dacă simți nevoia să te plângi, gândește-te mai întâi la motivul din cauza căruia vrei așa ceva. Indiferent că vrei să atragi simpatia cuiva sau doar ți-e frică să faci ceva în acest sens, acest obicei te duce doar la autodistrugere.
6. Obiceiul de a trăi peste puterile tale
Încearcă să nu mai cheltuiești bani pe lucruri de care nu ai de fapt nevoie, pentru că vei intra astfel într-un cerc vicios. Este mai bine să-ți analizezi veniturile și să te abții de la cumpărături iraționale. Caută alternative care să te ajute să-ți îmbunătățești situația financiară și nu mai căuta de unde să te împrumuți.
7. Obiceiul de a demonstra mereu câte ceva
Când te cerți mereu cu alții tot ceea ce faci este să îndepărtezi lumea din jurul tău. Până la urmă, chiar dacă ai mereu dreptate, și ceilalți au dreptul la propria părere și unele lucruri le poți observa doar dintr-un anumit punct de vedere. Nu trebuie să demonstrazi nimic nimănui, uneori ai tu dreptate, alteori are interlocutorul, dar nu face alegerile greșite doar din ambiție, mai degrabă analizează-ți motivele și sentimentele.
8. Obiceiul de a face totul perfect
Perfecționismul este minunat, dar nu există, el doar te duce către o nevroză și posibil ratare profesională și alienare de societate. Până la urmă ideea de lucru perfect este subiectivă și depinde de fiecare în parte ce este ideal pentru propria persoană și ce nu. Încearcă să nu ai așteptări mult prea ridicate, ca să nu te alegi cu inima zdrobită.
9. Obiceiul de a amâna lucrurile
Când îți tot amâni viața, aceasta trece fără să o mai sesizezi. Nu poți întoarce timpul și acesta este o resursa prețioasă, așa că acționează și nu mai amâna școala, iubirea, mersul la teatru, la un concert, cumpărarea unui produs sau mersul într-o excursie, pentru că nu știi ce te așteaptă mâine.
10. Obiceiul de a te sacrifica pe tine
Acesta este un stereotip în societatea zilelor noastre, de a te sacrifica pe tine pentru binele și interesul altora. Cu toate acestea, este un obicei nociv, pentru că ne degradăm și scade stima de sine. Ar trebui să începi să te iubești pe tine însăți și să te prețuiești mai mult. Nu te mai abandona pentur copilul tău, iubitul tău, prietena cea mai bună sau oricine altcineva. Pune-te și pe tine pe primul loc.
Prețuiește tot ceea ce ai în viață, deoarece oamenii au tendința să subestimeze ceea ce au deja și să se concentreze mai mult pe lucrurile pe care le pot obține și în timp ce speră la mai multe uită să trăiască viața alături de cei dragi. Și nu uita că lucrurile și persoanele care-ți sunt alături cu adevăîrat îți vor fi și la bine și la greu doar dacă te porți frumos și nu le iei drept garantate.
10 obiceiuri aparent banale, prin care te sabotezi singură
De cele mai multe ori, detaliile îți strică starea de spirit. Vei vedea în continuare care sunt acele mici greșeli pe care le faci și îți distrugi viața fără să-ți dai seama.