Aceste 10 reguli au suferit modificări, deoarece s-a dovedit că nu mai funcționează așa cum au fost concepute.
1. Dormitul 8 ore
Cercetătorii de la American Academy of Sleep Medicine au realizat un studiu prin care au dovedit că o persoană are nevoie de numai 7 ore pentru ca organismul acesteia să funcționeze corespunzător și să se simtă toată ziua energizată. Ține minte că organismul tău are nevoie de timp de odihnă noaptea, ca să se poată reface.
2. Un mic dejun copios
Dimensiunea micului dejun variază în funcție de nevoile individuale ale fiecărei persoane, deoarece mâncarea este folositoare doar când ai nevoie de ea. Din acest motiv, dacă abia poți mânca dimineața, la prima oră, nu te tortura, bea un pahar de suc natural sau de apă și mănâncă atunci când ți-e foame.
3. Jogging dimineața
Joggingul este util atât dimineața cât și seara, deci dacă nu ai timp sau chef să alergi după ce te-ai trezit nu te chinui, pentru că oricum ar trebui să-ți lași organismul să se trezească complet înainte de a face efort. Mai bine iei micul dejun și aștepți 40 de minute înainte de a alerga, fiindcă altfel poți leșina, te alegi cu dureri de cap sau ți se accelerează pulsul prea repede.
4. Evitarea dulciurilor
Dulciurile sunt de fapt bune pentru corpul uman, deoarece conțin glucoză, un element important în funcționarea creierului. De aceea, n-ar trebui să elimini complet dulciurile din alimentație ci doar să reduci cantitatea de zahăr. De exemplu, alege iaurturile naturale, mănâncă fructe în loc de bomboane și bea ceaiul sau cafeaua fără zahăr.
5. Antrenamentul epuizant
Durerile musculare de după un antrenament solicitant înseamnă că efortul a fost prea mare. Durerile musculare pot fi și un semn de accidentare și este mai bine să te oprești din exerciții, pentru a te putea recupera.
6. Să nu bei apă în timpul meselor
Apa este un element esențial pentru viață, care ajută sistemul digestiv să funcționeze corespunzător. Dacă organismul nu primește suficient lichid, stomacul își va extrage necesarul din salivă. De aceea, să bei apă este necesar, pentru a ajuta stomacul să digere și să absoarbă alimentele.
7. Masa la aceași oră
Nu trebuie să mănânci dacă nu ți-e foame. Principala regulă este să mănânci doar când simți că ai nevoie, iar organismul tău te va atenționa când este momentul. Cât despre numărul de mese, cel mai bine este să-ți împarți cantitatea în 5-6 mese diferite.
8. Spălatul pe dinți după fiecare masă
În timpul zile mănânci multe alimente acide, printre care ceai de lămâie, murături sau dressinguri pentru salate, iar rămășițele acestora atacă smalțul dinților. Perierea lor imediat după masă îți va afecta aspectul danturii, iar spălatul prea des pe dinți duce la afecțiuni ale gingiilor.
9. Refuzul produselor de panificaţie
Pâinea conține multe fibre și drenează colesterolul și acidul din organism. De asemenea, făinoasele contribuie la funcționarea corectă a sistemului digestiv, dar cu toate acestea, nu trebuie să exagerezi, maxim 200 de grame pe zi sunt suficiente.
10. Doi litri de apă pe zi
Cantitatea de apă băută pe zi trebuie să fie în funcție de greutatea fiecăruia, respectiv 30 ml la fiecare kilogram de corp. Este bine să fii atentă și la condițiile meteo, umiditate și transpirația din timpul exercițiilor fizice. În plus, poți bea în loc de apă sucuri naturale, cafea, ceaiuri neîndulcite, ciorbe și supe, dar cu măsură, pentru că orice exces dăunează.
10 reguli pentru o viaţă sănătoasă, care nu mai sunt de actualitate
Principiile unui stil de viață sănătos par să se întipărească în memoria colectivă și toată lumea să le ia drept garantate, dar când cântarul începe să arate mai mult decât ar fi cazul, acestea trebuie puse la îndoială.