Spală-te pe dinți folosind cealaltă mână – fie că ești dreptace sau stângace, e un exercițiu bun pentru creier să te speli zilnic folosind cealaltă mână.
Trezește-te în miros de vanilie – mirosul de vanilie ori de citrice, simțit dimineața, la trezire, activează zone din creier pe care nu le folosești cu regularitate.
Scrie în jurnal imediat ce te trezești – acțiunea de a scrie cu pixul pe foaie activează partea din creier care este răspunzătoare pentru procesul de învățare așa că îți va fi de folos această activitate desfășurată în fiecare zi.
Învață o limbă străină în timp ce conduci – o carte audio ascultată zilnic, în timp ce ești în trafic, îți va menține creieurl alert. Mai mult decât atât, învățarea unei limbi străine determină regenerarea creierului.
Ia micul dejun seara – creierul se obișnuiește cu rutina zilnică, însă dacă facem anumite schimbări aparent minore, îl determinăm să fie mai alert.
Meditează preț de 10 minute înainte de culcare – meditând, materia cenușie din creier crește în volum.
Îmbracă-te cu ochii închiși – renunțând la unul dintre simțurile tale, celalalte se vor ascuți pentru a face față provocării. O mica joacă se poate transforma într-un exercițiu incredibil de eficient pentru creierul tău.
Pune-ți ceasul invers – dacă te uiți la un obiect cu care ești obișnuit, creierul e distrat imediat de altceva. Pe de altă parte, atunci când vezi ceva scris invers, creierul este tentat să descifreze rapid scrisul.
Condu cu mănuși – simțul tactil îți ușurează munca atunci când vine vorba despre condus, însă dacă acest simț dispare, vei fi mai atentă asupra lucrurilor pe care le vezi și le auzi.
Fă integrame – atunci când ai timp, fie dimineața la cafea, fie în pauza de masă, rezolvă integrame. Acest obicei îți asute gândirea mai mult decât ai crede.