Taylor Swift

Taylor Swift, principala opţiune a Barcelonei pentru a...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu riscă 18 luni de închisoare cu...

Citeste mai mult»
caju

De ce să alegi caju crud sau prăjit în dieta zilnică?

Citeste mai mult»
ciubar

Cât costă un ciubăr? Prețuri și variante disponibile

Citeste mai mult»
Owen Cooper

Owen Cooper, starul revelaţie din "Adolescence", a...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Depardieu a negat la procesul său de la Paris că ar fi...

Citeste mai mult»
Laurent Lafitte

Laurent Lafitte, maestru de ceremonii la festival, la 9...

Citeste mai mult»
irinel

După o viață de lux, Irinel Columbeanu trăiește din 300...

Citeste mai mult»
cafea

Trucul neașteptat care intensifică aroma cafelei și...

Citeste mai mult»
Jeff Bezos și Lauren

Miliardarul Jeff Bezos și iubita lui, Lauren Sanchez, se...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu apare luni în fața instaneței la...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney renunţă la filmele romantice

Citeste mai mult»
tiger

Tiger Woods anunţă că are o relaţie cu Vanessa, fosta...

Citeste mai mult»
Bella Ramsey

O actriță din „The Last of Us” a aflat în timpul...

Citeste mai mult»
cha

Prezentat ca ucigaș de copii, un norvegian a depus...

Citeste mai mult»
ado

"Adolescence", serialul britanic care le dă coşmaruri...

Citeste mai mult»
sampanie

Ce înseamnă o șampanie de calitate? Iată 4 sfaturi despre...

Citeste mai mult»
raivcu

Alimentele la care a renunțat Andreea Raicu după 15 ani:...

Citeste mai mult»
gheb

Ce pedeapsă a primit Gheboasă după ce a fost prins cu 1,5...

Citeste mai mult»
stormzy

Rapperul Stormzy va primi o diplomă onorifică de doctor...

Citeste mai mult»
Olivia Steer

Olivia Steer a pierdut procesul cu europarlamentarul care...

Citeste mai mult»
Dan Bordeianu

Dan Bordeianu a divorțat. A rupt tăcerea abia acum: „Sunt...

Citeste mai mult»
ai

Peste 400 de personalități de la Hollywood i-au cerut lui...

Citeste mai mult»
farduri

Ce culori pentru farduri sa alegi in primavara 2025?

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Noi dovezi despre moartea lui Gene Hackman şi a soţiei sale

Citeste mai mult»
Liam Payne

Fanii cântărețului Liam Payne îi dedică o bancă...

Citeste mai mult»
Kim Soo-hyun

Mai multe branduri au renunțat la contractele cu actorul...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Copiii lui Gene Hackman nu au fost incluşi în testamentul...

Citeste mai mult»
Émilie Dequenne

Actriţa belgiană Émilie Dequenne a murit la vârsta de 43...

Citeste mai mult»
Conan O'Brien

Comediantul Conan O'Brien va prezenta şi gala Oscar din 2026

Citeste mai mult»
Sean 'Diddy' Combs

Sean 'Diddy' Combs va trebui să răspundă la noi acuzații

Citeste mai mult»
Nikki Glaser

Nikki Glaser va fi din nou gazda galei de decernare a...

Citeste mai mult»
intrerupator

Ce tipuri de întrerupătoare sunt potrivite pentru...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla i-a scris o scrisoare lui Gisele Pelicot

Citeste mai mult»
obama

Soţii Obama sunt în discuţii pentru a co-produce un film...

Citeste mai mult»
Donatella Versace

Donatella Versace renunţă la funcţia de director creativ...

Citeste mai mult»
Cristina Bâtlan

Cristina Bâtlan a avut un an de coşmar. Fiul său a trecut...

Citeste mai mult»
peste

Consumul de pește, corelat cu o personalitate mai...

Citeste mai mult»
Marc

Portarul Marc-André ter Stegen dezminte că soţia sa l-a...

Citeste mai mult»
Céline Dion

Céline Dion îşi avertizează fanii cu privire la...

Citeste mai mult»

10 trucuri pe care le folosesc restaurantele all-you-can-eat pentru a te păcăli

De în Bani 10 mar 2020

Pentru a avea succes, orice restaurant trebuie să se asigure că produce feluri de mâncare cu cel mult 30% mai scumpe decât materia primă, iar restaurantele all-you-can-eat nu fac excepție.

Iată ce trucuri folosesc restaurantele cu oferte speciale, unde plătești un meniu și mănânci cât poți, ca să te păcălească să consumi mai mult sau să te saturi mai repede.

1. Farfurii mici și pahare uriașe

Spre deosebire de restaurantele normale, aici vei găsi aproape întotdeauna farfurii mult mai mici și poți lua de la bufet oricâtă mâncare vrei, de oricâte ori, în același timp, fără a trebui să mai aștepți felul următor. Această practică duce, în mod normal, la multe resturi alimentare și se încearcă evitarea risipei prin folosirea veselei mai mici, dar umplerea stomacului cu sucuri. De asemenea, este dovedit că farfuriile mari duc la consumarea de prea multă mâncare din partea clinților și respectiv la acumularea kilogramelor în plus.

2. Legume bogate în amidon

Acest tip de restaurante încearcă să-și realizeze meniul pe baza unor produse cumpărate în cantități industriale, la prețuri foarte mici, mai ales cartofi și legume ieftine. De obicei, bufetele all-you-can-eat sunt pline de cartofi și orez, iar peștele și carnea sunt servite în bucăți mici, deci de fapt îți umpli stomacul nu neapărat cu ceva scump ci cu ce ai la dispoziție.

3. Cu cât mai scumpă intrarea (sau meniul) cu atât mai gustoasă mâncarea

Studiile arată faptul că prețul preparatelor influențează părerea clienților despre mâncare. În acest sens, s-a efectuat recent un studiu unde jumătate dintre clienți au fost puși să plătească 4 euro pentru o pizza și cealaltă jumătate 8 euro pentru același tip de pizza, iar cei din a doua categorie s-au declarat la sfârșit mult mai mulțumiți.

4. Aceste restaurante încearcă să atragă familii

Ele beneficiază dacă atrag clienți cu un apetit mai mic și de aceea oferă meniuri speciale pentru familii, în care, de obicei, doar unul dintre membrii mănâncă mai mult, restul fiind copii sau bunici ce nu mai pot mânca la fel. În plus, copiii se îndreaptă către pizza, cartofi prăjiți, burgeri, iar aceste produse sunt foarte ieftine.

5. Personalul nu se grăbește să umple tăvile cu mâncare scumpă

De obicei, tăvile cu garnituri sunt umplute imediat, iar cele cu carne și fructe de mare lăsate să aștepte, deoarece personalul are instrucțiuni clare să nu se grăbească în privința acestora. Puțini clienți sunt cei care așteaptă să primească fructele de mare și între timp se umplu cu clătite, pâine și sosuri, adică exact ceea ce-și dorește conducerea restaurantului.

6. Restaurantele all-you-can-eat cheltuie mai puțin pe mâncare decât cele a-la-carte

Când te servești singură cu mâncare ai mai puține plângeri de făcut decât dacă îți aduce cineva la masă exact ce ai comandat, ceea ce permite conducerii să realizeze un meniu mai flexibil, de exemplu, somonul este înlocuit de tilapia, iar friptura de vită de cea de porc.

7. Aerul condiționat este închis intenționat

Câteodată, restaurantele de acest gen închid intenționat aerul condiționat, deoarece temperaturile înalte reduc pofta de mâncare și preferințele se îndreaptă în aceste situații mai mult către fructe și băuturi.

8. Rareori găsești WiFi și televizor

Pentru a fi profitabile, restaurantele cu astfel de oferte își descurajează indirect clienții să mai mănânce încă o porție, de aceea nu vei vedea televizoare și nu vei avea acces la internet.

9. Din unele tăvi poți servi cu linguri mari, dar din altele doar cu clești mici

Adesea, tăvile cu paste, orez și salate, au linguri foarte mari, dar cele cu somon și preparate mai scumpe doar clești mici. Desigur, este și mai comod să te servești astfel, dar trucul este că te umpli mai repede cu carbohidrați și mai puține proteine.

10. Locul unde este amplasată fiecare tavă îți infleunțează alegerea

Studiile arată că 75% dintre clienți iau mâncare din primele tăvi pe care le întâlnesc, iar în 66% dintre cazuri mâncarea va proveni din primele 3 tăvi, prin urmare, personalul le umple mereu pe acestea cu produse ieftine.

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Bani
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar