Citește în continuare ce au în comun părinții de copii fericiți.
1. Părinții și copiii petrec timp împreună
Părinții moderni au programe foarte aglomerate și când se simt obosiți, cel mai simplu mod de a avea grijă de copii este să dea drumul televizorului. Există în schimb destul de multe activități pe care le puteți face împreună, distractive și relaxante, deoarece copiii uită cadourile pe care le primesc, dar niciodată sentimentele lăsate în urma petrecerii timpului împreună. Este dovedit științific că o relație apropiată de tată creează celui mic capacitatea de a lega relații durabile în viața de adult.
2. Mesele în familie
Cercetătorii au descoperit faptul că mesele în familie scad nivelul depresiei și alungă gândurile de suicid ale adolescenților. Copiii care au parte de mese în familie dese au o perspectivă mai pozitivă asupra vieții decât cei care nu mănâncă împreună cu rudele. Așezarea la o masă comună este oportunitatea perfectă de a crea legături strânse, mai ales dacă se întâmplă fără acompanierea televizorului.
3. Își învață copiii să le pese
Este important să-ți înveți copiii să aibă grijă unul de celălalt și să fie recunoscători pentru tot binele care li se face. Studiile arată că oamenii care obișnuiesc să își exprime recunoștința sunt mai empatici și iartă mai ușor. În plus, sunt mai fericiți și mai sănătoși.
4. Își învață copiii să analizeze situația și să rezolve problemele pe rând
Controlul prea mare duce la o relație cu probleme pe viitor. Trebuie să ai încredere în copilul tău și să-l lași să ia propriile decizii. Începe cu lucruri mărunte și lasă-l să se îmbrace cu ce vrea sau să mănânce orice la micul dejun. Astfel, cel mic va învăța să fie independent și să înțeleagă viața. Ascultă cu atenție dacă a hotărât să împărtășească ceva cu tine și ajută-l să ia cea mai bună decizie.
5. Își ajută copiii să-și dezvolte abilitțile de comunicare
Cercetătorii de la University of Pennsylvania și Duke University au studiat 700 de copii până ce aceștia au împlinit 25 de ani și a reieșit că cei care erau sociabili la grădiniță au avut mai multe șanse de a face o facultate și a avea un loc de muncă full-time. Cei care au întâmpinat probleme de comunicare au devenit alcoolici sau infractori.
6. Se stresează mai puțin
Studiile au arătat că starea de spirit a mamei afectează în mod direct membrii familiei. Astfel încât dacă oricare dintre părinți este stresat sau are probleme emoționale, acest lucru se va vedea și în comportamentul celor mici.
7. Își construiesc relația
Copii învață despre compasiune și respect dacă sunt tratatți în acest mod. Când se simt iubiți de către părinți ei se atașează mai repede și învață mult mai ușor. De aceea, trebuie să petreci mai mult timp de calitate alături de copii, să citiți împreună, să vorbiți despre viața voastră și să vă ascultați unul altuia problemele.
8. Părinții copiilor fericiți nu țipă niciodată și nu-și bat progeniturile
O palmă nu a ajutat niciodată când a venit vorba despre comportamentele nepotrivite ale copiilor, i-a făcut doar pe cei mici să devină mai inventivi în minciuni și scăparea de pedepse. Astfel, copiii devin răsfățați care fac doar ce vor, dar cei care nu au avut parte niciodată de violență emoțională sunt mai puțin deprimați și se controlează mai bine, în plus, au o memorie mai bună.
9. Părinții sunt modele pentru copii
Un studiu realizat de University of California în anul 1960 a arătat că părinții cu copii fericiți nu-și sufocă odraslele cu autoritatea lor, știu să se impună, dar fără a le controla fiecare mișcare. Pentru ca cei mici să te respecte și să aibă încredere în tine va trebui să conștientizezi că nu ești perfectă. Trebuie să fii cinstită și să le respecți punctul de vedere și asta nu înseamnă să nu greșești niciodată.
10. Părinții nu judecă ci își încurajează copiii
Copiii, ca și adulții, se gândesc la succes în două feluri: modul de a-l obține este evitarea eșecului cu orice preț și eșecul reprezintă oportunitatea de a-și arăta abilitățile. Pentru a-ți încuraja copilul să se dezvolte analizează-i mereu eforturile, nu pune totul pe baza talentului.
11. Își ajută copiii să facă față emoțiilor
Din nefericire, copiii nu se nasc cu abilitatea de a face față tuturor emoțiilor și au nevoie de ajutorul nostru pentru a trece peste situațiile dificile. Noi trebuie să îi învățăm cum să treacă peste furie, invidie și alte sentimente negative. Încearcă să-ți ajuți copilul să-și înțeleagă sentimentele și să vorbească despre ele. Îi poți arăta cum să se oprească un pic, să respirea adânc pe nas și să expire pe gură apoi să numere până la cinci.
11 secrete de la părinți care au crescut copii fericiți
Meseria de părinte s-a schimbat destul de mult de-a lungul anilor, dar indiferent de metodele de creștere ale copiilor, fiecare părinte își dorește ca cel mic să fie fericit.